Projekt Ilica: Q'ART budi sve boje Ilice

Jesensko izdanje Projekta Ilica: Q’ART počinje 13. rujna na Britanskom trgu

Ove jeseni od 13. do 19. rujna Projekt Ilica: Q’ART donosi sve boje Ilice u srce grada i budi autentičnu šarolikost glavne zagrebačke ulice Ilice i Britanskog trga.

Projekt Ilica: Q'ART ove godine odvija se u okviru dugo iščekivane umjetničke sinteze Artupunkture, koju je inicirala i koju orkestrira Turistička zajednica grada Zagreba.

Umjetnost će se ponovno probuditi u zajednici, a Ilicu će preplaviti more kreativaca koji će u obliku pop up izložbi predstavljati svoje rukotvorine, radove i proizvode pa će i ovog puta u nedjelju 19. rujna zagrebačkom žilom kucavicom promet biti zatvoren. Ilička publika cijeli tjedan imat će mogućnost podržati lokalne obrtnike i samu umjetnost u zajednici, tijekom čega će uživati u jedinstvenom ugođaju kojeg će im pružiti mnogi glazbenici.

Otvorenje Projekta Ilica: Q'ART održat će se u ponedjeljak 13. rujna od 17 sati na dalje na Britanskom trgu uz fantastičnu glazbenu atmosferu koju će stvoriti Radio 808 i Mangroove. Program Projekta Ilica: Q'ART kroz tjedan odvijat će se na Britanskom trgu, a svaki dan između 17 i 22 sata donosi novu vrstu izlagača.

  • Projekt Ilica: Q'ART donosi radost kreativnog šušura u grad / Foto: Nino Željko Jelenski

„STYLE ME“ ponedjeljak posvećen je modi i modnim dodatcima, dok će utorak preplaviti glazbeni ugođaj Mary May, umjetnost, knjige i sve za uređenje doma pod nazivom „ART4HOME“. „FUN4ALL“ srijeda će uz glazbu Doležal/Šestak/Levačić/Šantek Quarteta uveseliti sve one s klincima i ljubimcima, ali i one koji bi uz stručno vodstvo ekipe s Radija 808 htjeli postati radijski voditelj ili glazbeni urednik na jedan dan. „GOODY FOODY“ četvrtak donosi zdravu hranu, proizvode OPG-ova, bend Kozmodrum te će posjetitelji moći saznati više i o Plavom cekeru, a u petak na „PLANT MARKETU“ možete osim razmjene biljaka, savjeta, iskustava te glazbenog ugođaja Uzu banda donijeti i svoju biljku na liječenje.

Nakon raznolike subote uz glazbu Sonic Diptycha, u nedjelju kao i uvijek održava se festival zajednice na samoj Ilici. Opet ćete moći popiti kavu na tračnicama, pronaći sve što ste propustili tijekom tjedna te uživati u fantastičnom glazbenom doživljaju kojeg će vam pružiti Lela Kaplowitz trio, Melita Lovričević trio, Bruna Matić Quartet, Oridano Gypsy Jazz trio, Ivana Galić i SoulBeat i Azil trio. Nedjelja je kao i uvijek rezervirana za dječji program u organizaciji Eko Limač festa, a ULUPUH će vas ponovno počastiti potpuno neočekivanom modnom revijom.

Organizatori ove godine pripremaju i neke nove sadržaje pa će se tako od 13. do 19. rujna na adresi Ilica 90 (bivša Galerija Greta) održavati izložba fotografija Pere Kvesića pod nazivom „Pokojnici“, a u dvorištima Ilice 65 (Regular Bar), Ilice 67 (Ambar) i Ilice 73 (Ro-do Bar) će se održavati mnoge izložbe i predstavljanja dizajnera, umjetnika i ilustratora začinjeni glazbenim nastupima. Program pod nazivom Čudnovati Vuglec na adresi Ilica 73 donosi izložbu „Pero Zloba i Tinu Ninu“ kolektiva Jutarnja Šetnja, Alternativnu galeriju 5538, a izlagači su Tužni Marin i Erol Sjajni.

  • U nedjelju 19. rujna održava se festival zajednice na samoj Ilici kada će promet zagrebačkom žilom kucavicom biti zatvoren / Projekt Ilica: Q’ART 

Kao integralni dio Projekta Ilica: Q’ART od 9. do 30. rujna 2021. odvijat će se izložba-akcija Galerije Ilica „Društveni procesi“ smještena od Trga bana Josipa Jelačića do Britanskog trga. Kurator izložbe je umjetnik Aleksandar Battista Ilić, a ulogu produkcijskog partnera ima Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Organizatori Projekta Ilica: Q’ART su Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić ispred Umjetničke organizacije IMAGINE platforma, produkcijski partner je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Pokrovitelji događanja su: Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, T-hrvatski telekom, IGEPA group, Arskopija, Večernji list i T-portal. Organizatori se ujedno zahvaljuju svim stanovnicima Ilice, kafićima i trgovinama na suradnji i susretljivosti.

Više informacija o programu pronađite na sljedećoj poveznici.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Pravo na povijest: Besplatan ulaz u stalni postav obnovljenog Muzeja grada Beča

Muzej grada Beča (Wien Museum) na Karlsplatzu nakon trogodišnje obnove i proširenja ponovno se otvara 6. prosinca 2023. Muzejska zgrada, izgrađena 1959. godine u samom srcu grada prema projektu bečkog arhitekta Oswalda Haerdtla, sada raspolaže s više prostora za vrhunske muzejske zbirke i organizaciju izložbi, odgovarajućim prostorima za edukaciju i obrazovanje te funkcionalnim prostorima za događanja.

Projekt Ilica: Q'ART – FLOWER POWER

Ovog lipnja akcija/festival Projekt Ilica: Q'ART ide dalje i ugošćuje izlagače iz cijele Hrvatske i šire, a uključit će se i plesni kolektiv Škvadra sa izvedbom svog komada Punopravno, dok će posjetitelje na Britancu pokretati afrički ritmovi uz Comi Blade i Kaira Kela kolektiv.

Projekt Ilica: Q'ART se širi, šareni i buja! BujanRujan na čak kilometar uličnog prostora!

Projekt Ilica: Q'ART, jedno od najšarenijih zagrebačkih događanja, održava se u nedjelju 18. rujna pod nazivom - BujanRujan. Uz bujanje ideja, umjetničkih vizija i djela te zajedništva i zajednice, Projekt Ilica: Q'ART iznova poziva građan(k)e na akciju i interakciju uz dinamičnu i opuštajuću nedjeljnu šetnju najdužom ulicom našeg glavnoga grada.

 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER