Beč poziva startupove na veliku konferenciju ViennaUP

Prvo izdanje konferencije okupilo je gotovo 25.000 sudionika iz 60 zemalja

Od 27. svibnja do 3. lipnja austrijski i međunarodni startupovi, investitori i novi talenti moći će se u hibridnom formatu umrežiti te se bolje upoznati s bečkom startup scenom.

Od 27. svibnja do 3. lipnja ove godine drugi se put zaredom održava ViennaUP, najveća startup konferencija u srednjoj Europi. Nakon što se prošle godine zbog pandemije koronavirusa u cijelosti odvila u online formatu, ove godine privući će austrijske i međunarodne startupove, investitore, ljubitelje tehnologije i nove talente u Beč. U hibridnom formatu dobit će priliku da se umreže i bolje se upoznaju s bečkim startup ekosustavom, jednom od najraznolikijih i najbrže rastućih startup zajednica srednje Europe.

Program konferencije, koja je pokrenuta na inicijativu Bečke gospodarske agencije, uključuje gotovo 50 događanja uživo i u digitalnom obliku, od predavanja preko radionica i konferencija do sastanaka s ciljem umrežavanja. U programu sudjeluje više od 20 partnera, među kojima su i važni akteri lokalne bečke kao i internacionalne startup scene. Poseban je naglasak na temi pametnih gradova, biomedicine, kreativnih industrija, fintech industrije i poduzetništva okrenutog stvaranju etičnih i transparentnih poduzeća koja imaju utjecaj na društvo.

Prvo izdanje, koje se održalo od 27. travnja do 12. svibnja 2021., okupilo je gotovo 25.000 sudionika iz 60 zemalja te je polučilo velik uspjeh.

Više informacija možete pronaći putem sljedeće poveznice.

  • EurocommPR / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

Ponuda Bečke gospodarske agencije privlači međunarodne startupove

Beč već dugi niz godina zauzima centralno mjesto na globalnoj startup sceni. Bečka gospodarska agencija stoga međunarodnim startupovima nudi program u okviru kojeg poduzetnici upoznaju prednosti austrijske prijestolnice kao gospodarskog središta te ih potiče na otvaranje svojih tvrtki u Beču.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER