Virtualno događanje Open Vienna za poduzeća koja žele unaprijediti svoje poslovanje

Događanje se odvija u okviru konferencije ViennaUP´21

U okviru najveće startup konferencije u srednjoj Europi ViennaUP´21 održava se i virtualno događanje Open Vienna – A Thriving Startup Ecosystem u kojem sudionici mogu saznati kako unaprijediti i proširiti svoja poduzeća čak i u ovim izazovnim vremenima

Bečka gospodarska agencija (Wirtschaftsagentur Wien) poziva sva zainteresirana poduzeća, startupove i scaleup tvrtke koje svoje poslovanje žele proširiti na međunarodnoj razini da sudjeluju na virtualnom događanju Open Vienna – A Thriving Startup Ecosystem. Sudionici će tako imati priliku istražiti inovativan duh austrijske prijestolnice i dobiti korisne informacije stručnjaka, kao i uvid u mogućnosti ulaska poduzeća na međunarodno tržište.

Na rasporedu jednodnevnog događanja je, između ostalog, i predavanje o otvaranju poduzeća u Beču, o ekosustavu bečkih startupova te o javnom i privatnom financiranju. Sudjelovanje na događanju također pruža priliku za razmjenu iskustava s nekima od najuspješnijih bečkih startup i scaleup tvrtki kao što su TourRadar, Gurkerl ili Kaleido AI.

Open Vienna – A Thriving Startup Ecosystem održava se 28. travnja 2021., a svi oni koje žele saznati prednosti u vezi s otvaranjem poduzeća u Beču mogu se prijaviti na besplatno događanje putem sljedeće poveznice. Usto je moguće dogovoriti individualni termin sa stručnjacima iz Bečke gospodarske agencije ili s jednim ili više drugih sudionika.

Događanje se odvija u okviru konferencije ViennaUP´21 – jedinstvenog festivala s nizom online radionica, konferencija i različitih predavanja o međunarodnim startupovima, ulagačima i novim talentima poduzetničkog svijeta. Sama konferencija, najveća takve vrste u srednjoj Europi, održava se u online formatu od 27. travnja do 12. svibnja 2021.

  • Panorama Beča  © WienTourismus / Christian Stemper

ViennaUP'21 – najveća startup konferencija u srednjoj Europi

ViennaUP'21 se ove godine održava u online formatu, a naglasak stavlja na aktualne teme kao što su pametni gradovi i biomedicinske znanosti

Od 27. travnja do 12. svibnja 2021. održava se ViennaUP'21 - najveća startup konferencija u srednjoj Europi. Zbog trenutačne situacije izazvane pandemijom koronavirusa ova se konferencija, čiji je inicijator Bečka gospodarska agencija, u cijelosti seli u online format. Prilika je to da se domaći i međunarodni startupovi, investitori, firme i novi talenti povežu na internacionalnoj razini i bolje se upoznaju s bečkom startupom scenom, jednom od najraznolikijih i najbrže rastućih startup zajednica srednje Europe.

Program obuhvaća niz online događanja, od konferencija do radionica i predavanja. Pametni gradovi, biomedicinske znanosti, kreativne industrije, društveno poduzetništvo i fintech samo su neka od područja koja su u fokusu ove dvotjedne konferencije.

Tako, primjerice, online event WIRED Pulse stavlja naglasak na utjecaj tehnologije i inovacija na budućnost, dok je cilj konferencije The global limitless conference for (future) female leaders potaknuti napredak u poslovnim karijerama žena izgradnjom samopouzdanja, poboljšanjem vještina i povezivanjem buduće generacije žena na rukovodećim pozicijama s onima s iskustvom na tom području. 

Creative Days okupit će kreativne umove iz cijelog svijeta, a bavit će se utjecajem trenutačnog tehnološkog i društvenog razvoja na sektor kreativne industrije te će se dotaknuti teme novog normalnog. Online event Smart City Summit, koji će se održati 4. svibnja 2021., privući će virtualnu publiku zainteresiranu za teme pametnih gradova, mobilnosti, energetike, industrije 4.0 i proptecha.     

Prijave za ViennaUP'21 su počele još sredinom ožujka, a program je dostupan ovdje.

EurocommPR / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ponuda Bečke gospodarske agencije privlači međunarodne startupove

Beč već dugi niz godina zauzima centralno mjesto na globalnoj startup sceni. Bečka gospodarska agencija stoga međunarodnim startupovima nudi program u okviru kojeg poduzetnici upoznaju prednosti austrijske prijestolnice kao gospodarskog središta te ih potiče na otvaranje svojih tvrtki u Beču.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER