„Discover Vienna: Manufacturing Edition” otvoren i za startupove iz Hrvatske

Hrvatski startupovi mogu dobiti priliku upoznati se s bečkom startup scenom

Bečka gospodarska agencija i EIT Manufacturing ponovno pozivaju startupove u području proizvodne industrije iz Hrvatske da se prijave na program „Discover Vienna: Manufacturing Edition” te se tijekom petodnevnog boravka u Beču bolje upoznaju s tamošnjom startup scenom.

Austrijska metropola ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji. S više od 8.500 poduzeća, koja ostvaruju prihod od 12,3 milijarde eura, proizvodni sektor u Beču stvara nova radna mjesta okrenuta budućnosti te potiče gospodarski rast i inovacije. Glavni grad Austrije također se etablirao kao središte srednjoeuropske startup zajednice koje je privlačno za inovatore iz Austrije kao i za one iz inozemstva.

Zbog uspješno provedenog prvog izdanja programa u studenom 2021. Bečka gospodarska agencija (Wirtschaftsagentur Wien) i EIT Manufacturing, inovacijska zajednica Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), odlučili su i ove godine organizirati „Discover Vienna: Manufacturing Edition” i to tijekom velike međunarodne startup konferencije ViennaUP koja će okupiti brojne austrijske i međunarodne startupove, investitore, poduzeća i nove talente. Ove će godine 15 startupova i scaleup poduzeća iz srednje i istočne Europe dobiti priliku da od 30. svibnja do 3. lipnja sudjeluju u petodnevnom intenzivnom programu koji će se održati u Beču. Prošle godine sudjelovala su i dva startupa iz Hrvatske.

Tijekom boravka u Beču sudionici će se na različitim događanjima moći umrežiti s drugim startupovima i potencijalnim ulagačima, a moći će i posjetiti i renomirana industrijska poduzeća koja su uključena kao partneri. Program također obuhvaća sastanke s predstavnicima velikih firmi i prezentacije o mogućnostima financiranja i novim tehnologijama. Osim toga, organizatori nude i posebne obuke tijekom kojih se može naučiti više o razvoju poslovanja i spremnosti na ulaganja. Sudjelovanje u ovom programu startupovima otvara vrata za moguća financiranja putem inovacijske zajednice i pristup njihovoj mreži partnera.

Organizatori pokrivaju troškove putovanja i smještaja. Tijekom boravka u Beču sudionici mogu besplatno koristiti poslovne prostore u uredima EIT Manufacturinga. Prijaviti se mogu poduzeća u području proizvodne industrije iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Cipra, Češke, Grčke, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije koje su osnovane prije najviše osam godina. Uz to moraju imati najmanje dva člana tima, a njihov proizvod ili usluge moraju već biti lansirani na domaćem tržištu. Rok za prijave je 3. svibnja.

Više informacija možete pronaći putem sljedeće poveznice.

  • EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Slijedi li konačna zabrana uništavanja neprodane odjeće?

Nešto više od godinu dana nakon što je Europska komisija predstavila svoj prijedlog nove Uredbe o ekološkom dizajnu za održive proizvode, ministri EU-a su podržali plan za suzbijanje brze mode i to zabranom uništavanja neprodane odjeće. Zastupnici Europskog parlamenta ovog bi četvrtka trebali usvojiti svoje preporuke za strože mjere EU-a za zaustavljanje prekomjerne proizvodnje i potrošnje tekstila.

Ponuda Bečke gospodarske agencije privlači međunarodne startupove

Beč već dugi niz godina zauzima centralno mjesto na globalnoj startup sceni. Bečka gospodarska agencija stoga međunarodnim startupovima nudi program u okviru kojeg poduzetnici upoznaju prednosti austrijske prijestolnice kao gospodarskog središta te ih potiče na otvaranje svojih tvrtki u Beču.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER