Otvoren je Botanički vrt! Dođite pogledati eksploziju proljetnica!

Sve toplije zime utječu na ranije cvjetanje proljetnica

Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je nakon zimskog mirovanja od srijede 23. veljače ponovno otvoren za posjetitelje. Razlog ovako ranom otvaranju su proljetnice koje su i ove godine ranije procvjetale, objašnjavaju iz Botaničkog vrta.

„Iskoristite lijepo vrijeme sljedećih dana i dođite pogledati visibabe, drijemovce, šafrane, jaglace, ljubičice, kukurijeke, procjepke i ozimice, a vrlo brzo slijede i sunovrati, tulipani, kockavice i šupaljke“, pozivaju iz Botaničkog vrata PMF-a u Zagrebu.

Odluka o ranijem otvaranju Botaničkog vrta PMF-a donijeta je zbog toga što su tijekom siječnja i veljače već obavljeni osnovni poslovi uređenja staza i nasada pa posjetitelji ove godine ne bi trebali ponovno propustiti eksploziju prekrasnih cvjetova desetak vrsta proljetnica. 

Vrt će biti otvoren svih sedam dana u tjednu. Ponedjeljkom i utorkom radno je vrijeme od 9 do 14:30 sati, a od srijede do nedjelje od 9 do 16 sati. 

Podsjetimo, u Botaničkom vrtu je prošle godine uvedena naplata ulaznica. Cijena jednokratne ulaznice iznosi 10 kuna, a za studente, učenike i umirovljenike osigurano je 50 % popusta. 

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Već 1573 vrtlara javnog prostora sudjeluje u ozelenjavanju i uljepšavanju Beča

U sklopu inicijative „Vrtlarstvo iza ugla” Bečanke i Bečani mogu sudjelovati u održavanju stabala te ozelenjavanju i uljepšavanju manjih javnih zelenih površina u svojim četvrtima. Ovom inicijativom Grad Beč potiče građan(k)e da postanu vrtlari javnog prostora i pruža im besplatne informacije i savjetovanje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER