Izazovi proširenja pješačkih zona u gradovima

Prijavite se na prvi ovogodišnji tematski CIVINET-ov webinar

Sudjelujte na prvom ovogodišnjem CIVINET-ovom tematskom webinaru koji ODRAZ (Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE) organizira 25. veljače 2022. od 11 do 13 sati. Ovoj uvijek aktualnoj temi proširenja pješačkih zona želi se pristupiti na drugačiji način - uz prednosti, analizirat će se i izazovi koji prate taj proces.

Javni prostor je u većini gradova još uvijek podređen neodrživom vidu mobilnosti - motornom prometu i pretvaranju ulica u monotone asfaltne površine. Nedostatak prostora uz davanje prednosti automobilima suzio je životni prostor pješaka i biciklista. Izostaje zelenilo, a osobe smanjene pokretljivosti se ne mogu samostalno kretati. Već preuski nogostupi dodatno su zakrčeni nepropisno parkiranim vozilima, kantama za otpad i terasama ugostiteljskih objekata, stupovima javne rasvjete... To je prizor poznat iz većine hrvatskih gradova, pogotovo njihovih središta.

Poznato je i moguće rješenje - pješačke zone, koje su u mnogim gradovima doprinijele kvalitetnijem životu građana, ali i ekonomskom prosperitetu i ozelenjavanju.


Tijekom webinara pokušat će se dobiti odgovori na sljedeća pitanja:

  • Je li za uspješan projekt proširenja pješačkih zona dovoljno samo postaviti prometne znakove o prenamjeni prostora?
  • Što sve i koga je potrebno uključiti u proces donošenja odluke? Kako informirati i uključiti javnost?
  • Kako riješiti dostavu?
  • Koje su metode humaniziranja takvog prostora bez skupih rekonstrukcija?
  • Kako spriječiti prometni kaos na ostatku cestovne mreže?

 

Tematska izlaganja:

  • Proširenje pješačke zone u gradu Sisku / Mario Ćosić, Fakultet prometnih znanosti  Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za tehniku gradskog prometa (Hrvatska)
  • Kako je proširenje pješačke zone u središtu Ljubljane utjecalo na kvalitetu života građana? / Vita Kontić Bezjak, Grad Ljubljana (Slovenija)
  • Planiranje zelenih oaza Grada Zagreba / Hrvoje Pilko, Grad Zagreb (Hrvatska)
  • Izazovi u transformaciji centra grada / Jelena Brković, Grad Kruševac (Srbija)

Sudionici će na kraju webinara imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o ovoj temi.

Webinar je namijenjen članovima mreže CIVINET, prometnim  stručnjacima, predstavnicima gradova, lokalne i regionalne samouprave i akademskog sektora, predstavnicima prometnih poduzeća, studentima, organizacijama civilnoga društva te ostalim zainteresiranim dionicima.

Sudjelovanje na webinaru moguće je prijaviti najkasnije do srijede 23. veljače putem sljedeće poveznice. Svim prijavljenima, dan prije webinara bit će dostavljena poveznica na ZOOM.

Webinar je organizan kao dio aktivnosti projekta CLIMASUM o kojem više možete doznati ovdje. Projekt dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU).

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

„Mali Pariz“ u bečkom Alsergrundu

Središnji dio bečke ulice Servitengasse postat će pješačka zona, dok će se u gornjem dijelu ulice provesti mjere smirivanja prometa. Najavljena je sadnja jedanaest novih stabala i uređenje dodatnih zelenih površina, a javna površina popločat će se svijetlim betonskim pločama koje sprječavaju zagrijavanje tijekom vrućih ljetnih dana. Završetak radova očekuje se do studenog ove godine.

Kako održiva urbana mobilnost mijenja navike i ponašanje građana?

Promjena je sastavni i nužni dio života pojedinaca, obitelji, organizacija, društva. Ako želimo postići ciljeve smanjenja emisija stakleničkih plinova i ostvariti klimatski neutralnu EU do 2050., naše ponašanje i navike u okviru svakodnevnih putovanja također se moraju promijeniti.

Stara Vlaška: Svečano otvorena nova, dugo očekivana pješačka zona u Zagrebu

U nedjelju 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u društvu zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta  svečano je otvorio pješačku zonu u Staroj Vlaškoj ulici. Iako je pješačka zona u funkciji od proteklog vikenda, danas se održao i planirani program koji je prije sedam dana bio odgođen zbog loših vremenskih prilika.

Većina Parižana odlučno protiv automobila u gradu

Izgradnja kvalitetne biciklističke infrastrukture, uvođenje ograničenja brzine od 30 km/h i najava širenja pješačkih zona u središtu francuske metropole izaziva negodovanje dijela vozača, no Parižanke i Parižani uglavnom podržavaju politiku gradonačelnice Anne Hidalgo i razvoj održive urbane mobilnosti. To potvrđuje nedavno provedeno istraživanje OpinionWaya za dnevnik Le Parisien.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER