U petak pratite raspravu pod nazivom „Europa i klimatske promjene“

Uživo u Kući Europe ili putem Facebook stranice Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Ured EP u Hrvatskoj, u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike, u petak 18. veljače u 10 sati u Kući Europe u Zagrebu organizira raspravu o društvenim i gospodarskim posljedicama klimatskih promjena te mjerama EU-a za postizanje klimatske neutralnosti.

Uvodne govore održat će francuski veleposlanik Gaël Veyssière i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić.

O glavnim smjernicama Europskog zelenog plana, jačanju energetske neovisnosti, uspostavi Socijalnog fonda za klimu te izazovima i prilikama koje ekološka tranzicija donosi građanima u Hrvatskoj, govorit će zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol (HDZ, EPP) te načelnica u Upravi za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Višnja Grgasović, uz moderatoricu Teu Blažević s N1 televizije.

Rasprava se organizira u sklopu niza aktivnosti u povodu francuskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje se do kraja lipnja 2022. odvija uz slogan „Oporavak, snaga i osjećaj pripadnosti”. Prioriteti francuskog predsjedanja Vijećem EU-a usmjereni su na jačanje europskog suvereniteta te izgradnju novog europskog modela rasta.

U Kuću Europe moguće je ući isključivo uz predočenje valjane Covid potvrde, a rasprava će se moći pratiti i putem Facebook stranice Europskog parlamenta u Hrvatskoj. 

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Berlin i Pariz se krajem 2023. povezuju izravnom željezničkom linijom

Petnaest godina suradnje najvećih europskih željeznica – francuskog SNCF-a i njemačkog Deutsche Bahna, rezultiralo je prijevozom gotovo 25 milijuna putnika. Ova značajna obljetnica bila je prigoda za posebnu ponudu karata po izuzetno povoljnim cijenama, ali i najavu nove izravne linije između dva glavna europska grada.

Dan Europe u znaku Europske godine mladih

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj povodom Dana Europe, u ponedjeljak  9. svibnja, organizira niz aktivnosti i radionica u čijem će fokusu biti mladi. Naime, 2022. proglašena je Europskom godinom mladih pa i na Dan Europe Ured EP-a želi ukazati na njihovu važnu ulogu u izgradnji bolje budućnosti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER