Varaždin: Nadzornim kamerama protiv neodgovornog odlaganja otpada

Po dvije kamere postavljene su na lokacijama u Sajmišnoj ulici i na Bombelessovoj cesti

Na području grada Varaždina postavljene su prve četiri nadzorne kamere s ciljem sprječavanja stvaranja divljih deponija i neodgovornog odlaganja otpada u okoliš.

Za postavljanje kamera odabrane su lokacije na kojima je već ranije utvrđeno učestalo ilegalno odbacivanje otpada od strane neodgovornih pojedinaca, priopćili su iz Grada Varaždina. Postavljeni uređaji fotografski bilježe svako približavanje lokacijama na kojima se nalaze i propisno su obilježeni tablama s upozorenjima da se prostor nalazi pod videonadzorom. Snimke s nadzornih kamera odmah su dostupne Komunalnom redarstvu Grada Varaždina.

Osim toga, na lokacijama u Sajmišnoj ulici i na Bombelessovoj cesti istaknute su i table o zabrani odbacivanja otpada te broj dežurnog redarstva 099 4200 200 na koji sami građani mogu dojaviti ukoliko primijete ilegalno odbacivanje otpada. Građani su Komunalnom redarstvu Grada Varaždina višekratno predlagali postavljanje kamera za otkrivanje pojedinaca koji neodgovorno odbacuju otpad u okolici Varaždina.

  • Jedna od nadzornih kamera na Bombelessovoj cesti / Foto: Grad Varaždin

Postavljanjem nadzornih kamera prvenstveno se želi djelovati preventivno i tako neodgovorne pojedince spriječiti u odlaganju otpada na mjestima koja za to nisu predviđena. Grad Varaždin raspolaže reciklažnim dvorištem u kojem se mogu predati različite vrste otpada te potom zbrinuti na odgovarajući način. U sklopu agende „Živim zeleno“ i dalje će se poduzimati odlučne akcije sprječavanja onečišćenja okoliša te stvaranja divljih deponija smeća, poručuju iz Grada Varaždina.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Počela provedba projekta Cro Buzz Klima

U srijedu 11. svibnja na pilot površinama u zagrebačkom parkovima Maksimir, Ribnjak i Rokov perivoj postavljene su informativne table kojima su označeni dijelovi travnatih površina pod smanjenim režimom košnje – svega jednom ili četiri puta godišnje. Ova aktivnost realizirana je u sklopu projekta Cro Buzz Klima - Divlji oprašivači Hrvatske i prilagodba klimatskim promjenama.

Zagreb: Novo radno vrijeme reciklažnih dvorišta

Zbog zaštite zdravlja i sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, od četvrtka 19. ožujka 2020. godine, reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta na području grada Zagreba imaju novo radno vrijeme.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER