Zagreb: Od 30. ožujka novo radno vrijeme reciklažnih dvorišta

Građani/ke se mole da slijede upute zaposlenika reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta te pridržavaju preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja

Zbog zaštite zdravlja i sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, od ponedjeljka 30. ožujka 2020. godine, reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta na području grada Zagreba imaju novo radno vrijeme.

Prema priopćenju Zagrebačkog holdinga, reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta na području grada Zagreba će od 30. ožujka biti otvorena od ponedjeljka do subote, u vremenu od 9:30 do 17 sati, dok će nedjeljom dežurna reciklažna dvorišta i dalje biti RD Žitnjak (Čulinečka cesta 275) i MRD Podsused-Vrapče (Prigornica 2) i to u vremenu od 7.30 do 14 sati.

Prema ranijoj obavijesti Zagrebačkog holdinga d.o.o. podružnice Čistoća poduzete su sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa koronavirusa u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i naputcima Gradskog stožera. Svi zaposlenici upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Građani/ke se mole da slijede upute zaposlenika reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta, kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije koronavirusa te pridržavaju preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana i zaposlenika.
 
Sve informacije o reciklažnim i mobilnim reciklažnim dvorišta s brojevima telefona, istaknute su na stranicama zagrebačke Čistoće.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Hoćemo li uskoro usisavati plastični otpad iz oceana?

Možda zvuči krajnje neobično i gotovo nemoguće, ali američka neprofitna organizacija Clear Blue Sea sagradila je poluautonomni robot katamaran s kojim iz oceana namjerava usisati što više otpada. Priču o tome objavio je Washington Post.

Zagreb: Novo radno vrijeme reciklažnih dvorišta

Zbog zaštite zdravlja i sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, od četvrtka 19. ožujka 2020. godine, reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta na području grada Zagreba imaju novo radno vrijeme.

Električne čistilice tvrtke Techno Win

Tvrtka Techno Win provodi besplatne demostracije u radu s električnim čistilicama te u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave i komunalnim tvrtkama priređuje prezentacije čišćenja i održavanja.

Zagrebačka Čistoća konačno objavila novi cjenik odvoza otpada

Zagrebačka Čistoća objavila je izračun prema kojem od 1. veljače korisnicima namjerava obračunavati uslugu odvoz smeća, odnosno miješanog komunalnog otpada. Osim fiksnog dijela za sva kućanstva u iznosu od 68,57 kuna, sada je poznat i varijabilni dio.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER