Zagreb: Novo radno vrijeme reciklažnih dvorišta

Građani/ke se mole da slijede upute zaposlenika reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta te pridržavaju preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja

Zbog zaštite zdravlja i sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, od četvrtka 19. ožujka 2020. godine, reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta na području grada Zagreba imaju novo radno vrijeme.

Prema priopćenju Zagrebačkog holdinga, reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta na području grada Zagreba radit će od ponedjeljka do subote, u vremenu od 11 do 19 sati, dok će nedjeljom dežurna reciklažna dvorišta biti RD Žitnjak (Čulinečka cesta 275) i MRD Podsused-Vrapče (Prigornica 2) i to u vremenu od 7.30 do 14 sati.

U Zagrebačkom holdingu d.o.o. podružnici Čistoća poduzete su sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa koronavirusa u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i naputcima Gradskog stožera. Svi zaposlenici upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Građani/ke se mole da slijede upute zaposlenika reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta, kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije koronavirusa te pridržavaju preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana i zaposlenika.
 
Sve informacije o reciklažnim i mobilnim reciklažnim dvorišta s brojevima telefona, istaknute su na stranicama zagrebačke Čistoće, a za raspored odvoza (biootpad, otpadni papir, plastična i metalna ambalaža) posjetite sljedeću poveznicu.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Knežiji se brane sve zagrebačke zelene površine

Prije nekoliko dana Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba na društvenim mrežama pohvalio se infografikom kojom ponosno ističe da zelene površine čine 75,3 posto površine Grada Zagreba. Prema tom podatku Zagreb je očito „zeleniji“ i od samog Beča - „najzelenije prijestolnice svijeta“, koji eto jedva jedvice godinama uspijeva zadržati konstantan udio zelenih površina od preko 50 posto.

Električne čistilice tvrtke Techno Win

Tvrtka Techno Win provodi besplatne demostracije u radu s električnim čistilicama te u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave i komunalnim tvrtkama priređuje prezentacije čišćenja i održavanja.

Zagrebačka Čistoća konačno objavila novi cjenik odvoza otpada

Zagrebačka Čistoća objavila je izračun prema kojem od 1. veljače korisnicima namjerava obračunavati uslugu odvoz smeća, odnosno miješanog komunalnog otpada. Osim fiksnog dijela za sva kućanstva u iznosu od 68,57 kuna, sada je poznat i varijabilni dio.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER