Pula: Zero waste način života i zeleni blagdani

Ususret zelenijim blagdanima

U organizaciji Grada Pule i Udruge Zelena Istra u srijedu 15. prosinca održat će se predavanje i radionica „Zero waste način života i zeleni blagdani”

Želite saznati kako možete smanjiti količinu otpada u blagdansko vrijeme, ali i u svakodnevnom životu? Zanima vas zero waste stil života? Pitate se kako smanjiti otpad u kupovini, kuhinji, kupaonici i garderobi? Želite biti sigurni da pravilno odvajate otpad ili saznati kako kompostirati kod kuće?

Ako ste na postavljena pitanja odgovorili potvrdno, odazovite se pozivu na predavanje Udruge Zelena Istra koje će se održati u srijedu 15. prosinca u prostoru Srpskog kulturnog centra u Puli na adresi Maksimijanova ul. 12. Predavanje se organizira u suradnji Grada Pule i Udruge Zelena Istra, a početak je u 18 sati.

Predavanje će održati Irena Burba i Nina Brnić, a nakon predavanja slijedi praktična radionica izrade zero waste ukrasnih vrećica i kutija za poklone koju će voditi Andrea Ivančić iz inicijative „Neka otpad otpadne”.

Zamatanje poklona u blagdanskoj sezoni je gotovo neizbježno, a uz malo mašte i kreativnosti te korištenje starih novina, kutija i prirodnih materijala može postati ekološki prihvatljivije. Organizatori osiguravaju sav potreban materijal, a polaznicima radionice preporučuje se da sa sobom ponesu jednu staru kutiju, primjerice od cipela.

Broj sudionika je ograničen zbog epidemioloških mjera pa su za sudjelovanje na predavanju i radionici potrebne prijave i to putem e-pošte na ured@zelena-istra.hr. Za sve one koji 15. prosinca ne mogu osobno prisustvovati organizirat će se online predavanje i radionica putem platforme ZOOM i to u utorak 21. prosinca 2021 s početkom u 18 sati.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Pulski projekt „RAZMISLI, ODVOJI, ŠTEDI!“

Provedbom projekta se građanima Pule-Pola prenose  ključne poruke kojima se upoznaju s važnostima i koristima održivog gospodarenja otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Pulski projekt „RAZMISLI, ODVOJI, ŠTEDI!“ ide dalje

Provedbom projekta se građanima Pule-Pola prenose ključne poruke kojima se upoznaju s važnostima i koristima održivog gospodarenja otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER