Pulski projekt „RAZMISLI, ODVOJI, ŠTEDI!“ ide dalje

Nastavljaju se javne edukacijske tribine o postupanju s otpadom

Provedbom projekta se građanima Pule-Pola prenose ključne poruke kojima se upoznaju s važnostima i koristima održivog gospodarenja otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Grad Pula obavještava sve svoje građane i građanke da se, uz pridržavanje svih mjera epidemiološke zaštite, u periodu od 1. do 28. srpnja 2020. godine, u sklopu projekta „RAZMISLI, ODVOJI, ŠTEDI!“, provode javne edukacijske tribine o odgovornom postupanju s komunalnim otpadom na području svih 16 mjesnih odbora.

Na javnim tribinama dijele se promotivno–edukativni materijali (blokovi za pisanje, označivači stranica i brošure o kompostiranju), a 8. i 9. srpnja 2020. godine, javne tribine se održavaju prema rasporedu kako slijedi:

8. srpnja 2020. - srijeda

  • 17:00 sati - Mjesni odbor Stoja - u prostoru Mjesnog odbora Stoja na adresi Lettisova 1.
  • 18:15 sati  - Mjesni odbor Veruda - u prostoru Mjesnog odbora Veruda na adresi Banovčeva 4.

9. srpnja 2020. – četvrtak

  • 17:00 sati - Mjesni odbor Arena - u prostoru Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Pule na adresi Emova 1.
  • 18:15 sati - Mjesni odbor Stari Grad – u prostoru Mjesnog odbora Stari Grad na adresi H. Dalmatina 4.
  • 19:30 sati – Mjesni odbor Veruda – u  prostoru Mjesnog odbora Veruda na adresi Banovčeva 4.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da dođu na predavanja na kojima će dobiti sve informacije i educirati se o ispravnom načinu postupanja s otpadom kako bi se doprinijelo smanjenja nastanka istoga. Javne edukacijske tribine na temu održivog gospodarenja otpadom (sprječavanje nastanka otpada, odvajanja otpada, ponovna uporaba predmeta te kompostiranja) provodi tvrtka AKTIVIST d.o.o. u suradnji s mjesnim odborima i Gradom Pula.

VEZANE VIJESTI

Pulski projekt „RAZMISLI, ODVOJI, ŠTEDI!“

Provedbom projekta se građanima Pule-Pola prenose  ključne poruke kojima se upoznaju s važnostima i koristima održivog gospodarenja otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Grad Zagreb: „Stavi pravu stvar na pravo mjesto!“

U srijedu su u Zagrebačkom holdingu predstavljene edukativno-informativne aktivnosti koje će se, s ciljem edukacije građanki i građana Zagreba o važnosti i načinima odvojenog sakupljanja otpada te povećanja razine svjesnosti o potrebi njihovog osobnog doprinosa, provoditi u sklopu projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto!“.

U Parizu se uvodi prva zero waste ulica

Pariška gradska uprava odlučna je u borbi protiv otpada te godišnju količinu otpada od 410 kg po stanovniku nastoji smanjiti brojnim mjerama u sklopu provođenja svog novog klimatskog plana. Uvođenjem eksperimentalne zero waste ulice količina otpada se planira smanjiti za 10 % ili oko 50 kg godišnje po stanovniku Pariza.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER