Grad Beč pismima razbija mitove o cijepljenju

Gotovo 60 posto građana/ki Beča dobilo je drugu dozu protiv koronavirusa, dok je već oko 12 posto građana cijepljeno trećom dozom

Gotovo milijun bečkih kućanstava ovih je dana primilo pismo koje sadrži informacije o cjepivu protiv koronavirusa i trećoj dozi, a dostupne su na četiri jezika.

Izaziva li cjepivo protiv koronavirusa neplodnost? Može li cjepivo na bazi mRNA promijeniti moju gensku strukturu? Odgovore na ta pitanja kao i na druge najčešće mitove o cijepljenju protiv koronavirusa građani/ke Beča ovih dana mogu pronaći u posebnom pismu koje je stiglo na njihove kućne adrese. U njemu se također objašnjava učinkovitost i sigurnost cjepiva, a ono sadrži i informacije o trećoj dozi te lokacijama cijepljenja u glavnom gradu Austrije.

Slanjem pisama Grad Beč želi potaknuti više građana na cijepljenje i prenijeti točne informacije onima do kojih dosad možda nisu došle. Stoga je pismo dostupno ne samo na njemačkom, već i na engleskom i turskom jeziku kao i na jeziku razumljivom doseljenicima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Oko dvije trećine građana/ki Beča dosad je primilo jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa, odnosno ukupno 1.386.864. u trenutku objave ovog članka. Gotovo 60 posto njih dobilo je drugu dozu, dok je već oko 12 posto građana cijepljeno trećom dozom.

U Gradu Beču najavljuju da namjeravaju slati i nova pisma kako bi informacije došle do svih građana austrijske metropole.

EurocommPR / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

Grad Beč omogućio besplatne PCR testove za sve građane

Nakon uspješnog završetka pilot-projekta „Svi grgljaju” samostalni testovi na koronavirus bit će dostupni besplatno svim stanovnicima Beča te osobama koje ondje rade, a žive u drugoj austrijskoj pokrajini

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER