Pilot projekt Eko Moslavine

Eko Moslavina idućeg će tjedna započeti pilot projekt prikupljanja prikupljanja mješovitog komunalnog otpada sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Dvije stambene zgrade u Ulici A. Kačića Miošića u Kutini dobit će tzv. otpadomjere. Svaka će zgrada dobiti po jedan kontejner s različitim uređajima za mjerenje količine otpada.

„Želimo testirati sustav održivog gospodarenja otpadom za zgrade kroz mjerenje količine miješanog komunalnog otpada koju će stanari iz dvije zgrade, svaka po 16 stanova, tijekom mjeseca ubaciti u kantu, evidenciju odvoza miješanog komunalnog otpada i obračun troška na temelju izvršene usluge“, rekla je Adrijana Cvrtila direktorica Eko Moslavine te pozvala stanare zgrada na suradnju.

„Svi zajedno možemo doprinijeti uvođenju sustava prikupljanja otpada prilagođen našim potrebama i navikama. U pokusnom razdoblju ćemo svi zajedno učiti i donijeti konačnu odluku o uvođenju najboljeg sustava za građane i za Eko Moslavinu.“, istaknula je Cvrtila i najavila sastanak sa svim stanarima na kojem će biti upoznati s novim načinom prikupljanja otpada u POSovim zgradama.

U sklopu ove testne faze stanari POS-ovih zgrada dobit će i smeđe kante za odvajanje biorazgradivog otpada i upute, a djelatnici Eko Moslavine d.o.o. će svaki tjedan prazniti kante za biorazgradivi otpad.

Za više informacija o pilot projektu posjetite Pilot projekt Eko Moslavine.

Kutina.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

„Croatia: Full Of Plastic!“

U Hrvatskoj ćemo još pričekati na zabranu plastičnih vrećica i ostalih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu te se nećemo svrstati uz bok država članica EU-a i ostatka svijeta koje su uvođenjem zabrane odlučile utjecati na rješavanje plastične krize.

Projekt Eko Moslavine - „Na mladima svijet ostaje!“

Tvrtka Eko Moslavina je u objekte Dječjeg vrtića Kutina postavila spremnike za odvojeno sakupljanje otpada od plastike i papira te započela s edukacijom djece s ciljem podizanja ekološke svijesti te promicanja prijateljskog odnosa prema okolišu i njegovom očuvanju.

Kutina: Završeni radovi na energetskoj obnovi škola i vrtića

U Kutini su završeni radovi na energetskoj obnovi pet zgrada, odnosno 4 škole i vrtića kojima će se ostvariti ušteda toplinske energije na godišnjoj razini od gotovo 50 posto. Projekt energetske obnove svih pet objekata završen je prije najavljenog roka, do kraja ožujka 2019., a zbog dobre organizacije tijekom radova učenici se u nastavnoj godini nisu morali premještati u druge učionice i objekte.

Potpisan Ugovor za izradu studijsko-projektne dokumentacije RCGO Šagulje

RCGO „Šagulje" zajednički je projekt Brodsko-posavske, Sisačko moslavačke i Požeško-slavonske županije, svih jedinica lokalne samouprave na njihovom području i naposljetku svih stanovnika ovog dijela regije koji za cilj ima uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području ove tri županije. Ovaj projekt  jedna je od najvećih investicija u županiji.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER