Projekt Eko Moslavine - „Na mladima svijet ostaje!“

Edukacija u gospodarenju otpadom

Tvrtka Eko Moslavina je u objekte Dječjeg vrtića Kutina postavila spremnike za odvojeno sakupljanje otpada od plastike i papira te započela s edukacijom djece s ciljem podizanja ekološke svijesti te promicanja prijateljskog odnosa prema okolišu i njegovom očuvanju.

Mališani prije svega uče da sav otpad nije smeće, a zatim i kako pravilno odvojiti i odložiti otpad, kako se neki proizvodi mogu ponovno koristiti, a pojedine vrste otpada i reciklirati.

Edukacijom je naglašeno zbog čega je potrebno razdvajati otpad i koja je boja vreće ili spremnika predviđena za odvajanje papira, plastike, stakla i metala. Mališani Dječjeg vrtića „Neven“ s posebnim su zanimanjem pratili prezentaciju i u interaktivnoj komunikaciji s Adrijanom Cvrtilom, direktoricom tvrtke Eko Moslavina d.o.o. tijekom radionice raspravljali o razvrstavanju otpada.

Foto: Eko Moslavina / Facebook

„Sadržaj prezentacije bio je prilagođen uzrastima ciljanih skupina djece, koja će putem radionica usvojena znanja o otpadu i njegovom zbrinjavanju prenositi na nove generacije“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Foto: Eko Moslavina / Facebook

Svakodnevno se u našim domovima pa tako i u vrtiću proizvodi hrpa otpada kojeg se želimo riješiti, te ga bacamo u kantu. Predmeti kao što su tetra ambalaža, papir, plastika, metal i staklo u tom trenutku možda nam izgleda kao smeće i nemaju nikakvu svrhu, ali ono što nama predstavlja smeće, drugima koristi kao vrijedna sirovina koja se koristi za dobivanje novih proizvoda ili energije te doprinosi zaštiti okoliša.

Tvrtka Eko Moslavina je na svojim internetskim stranicama opširnije predstavila ovaj projekt pod nazivom „Na mladima svijet ostaje!“

Grad Kutina / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Odvajanje otpada u Parizu postaje još jednostavnije i učinkovitije

Nova verzija Trilib' modularnih spremnika za prikupljanje vrijednog reciklabilnog otpada ljepša je i praktičnija. Veće su zapremnine i služit će za prikupljanje tri glavne kategorije komunalnog otpada, a do kraja 2020. godine u svim dijelovima Pariza postavit će ih se ukupno tisuću. U odnosu na lokalna iskustva s odvozom otpada, novi pariški spremnici praznit će se dva puta tjedno, a ugovorom se regulira i njihovo pranje i održavanje.

Pilot projekt Eko Moslavine

Eko Moslavina idućeg će tjedna započeti pilot projekt prikupljanja prikupljanja mješovitog komunalnog otpada sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Pametno odloži - Bolji Karlovac složi

U Karlovcu je održana prva u nizu od 174 izobrazno-informativnih aktivnosti koje će se tijekom 2019. godine provoditi u okviru projekta „Pametno odloži - Bolji Karlovac složi“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER