Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak

Prezentacija projekta

U prostoru zadarske Kneževe palače u petak je održana početna konferencija projekta „Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak“ koji predstavlja ulaganje u Park prirode Telašćica s ciljem unaprjeđenja sustava posjećivanja i edukacije, a sve u svrhu održivog korištenja prirode baštine.

Predstavljanju projekta prisustvovali su ravnateljica PP Telašćica Nikolina Baković, župan Zadarske županije Božidar Longin, načelnik Općine Sali Zoran Morović,  direktorica TZ Općine Sali Ivana Čarić, i ministar zaštite okoliša i energetike i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Ćorić.

Projekt provode Javna ustanova Park prirode Telašćica te partneri Općina Sali i Turistička zajednica Općine Sali, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 25.223.715,89 kn, od čega Europska unija sufinancira 13.153.622,55 kn.

Projekt Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak do sada je najveći investicijski projekt Ustanove. „Završetkom projekta, 2020. godine, dobit ćemo konačni proizvod kojim ćemo postići da Park postane srce „zelenog turizma“ čime će se podići razina kvalitete sadržaja, proizvoda i usluga i korištenjem novih zelenih tehnologija“,  izjavila je ravnateljica parka Nikolina Baković.

Svrha projekta je očuvanje prirodnog i kulturnog krajobraza te kulturne baštine područja Parka prirode Telašćica. 

„Realizacijom projekta ostvarit će se puni potencijal Parka u svrhu njegovog očuvanja i promicanja prirodne i kulturne baštine, ali i razvoja područja s naglaskom na održivo korištenje prirodnih resursa. Iz šire perspektive, implementacija projekta će omogućiti gospodarski razvoj lokalne zajednice čime će se ostvariti povećanje životnog standarda, ali i stvoriti atraktivno područje za življenje“, rekao je ministar Tomislav Ćorić.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Projekt Učka 360°

Javna ustanova Park prirode Učka, Općina Kršan i Udruga BIOM u Opatiji su službeno predstavili projekt Učka 360°, kroz koji će u naredne četiri godine biti uloženo gotovo 50 milijuna kuna u unapređenje posjetiteljske infrastrukture i programa u Parku prirode Učka, javlja Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER