U Parku prirode Telašćica izronjena veća količina otpada

Akcija je nazvana „Kap u moru” jer je bitan i najmanji doprinos zaštiti prirode i okoliša

I ove godine nastavljena je dugogodišnja tradicija organiziranja čišćenja podmorja u Parku prirode Telašćica u suradnji s Ronilačkim klubom KPA Zadar, javlja portal Naši školji.

Ovogodišnja ekološka akcija uspješno je provedena zahvaljujući sredstvima dobivenima na natječaju OTP banke u sklopu donacijskog programa „Zeleno svjetlo za…”.

„Zbog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, bili smo prisiljeni ograničiti broj sudionika, no unatoč tomu, akcija je uspješno odrađena i na sreću, ali i nažalost, prikupljena je veća količina otpada. Stoga koristimo prigodu da se i ovim putem još jednom zahvalimo svim sudionicima i podupirateljima akcije i vjerujemo da ćemo uskoro moći organizirati eko-akciju s još većim brojem sudionika“, izjavili su za portal Naši školji iz uprave Javne ustanove Park prirode Telašćica.

„Članovi našeg kluba više od 20 godina sudjeluju na brojnim akcijama čišćenja podmorja. O količinama izvađenog otpada i broju sati provedenih u akcijama već je teško govoriti. Mnogo se priča o zagađenju okoliša i posljedicama koje će se odraziti na okoliš, zatrpani smo otpadom na svakome koraku, prebrzo trošimo prirodne resurse ne razmišljajući o tome, a zrak je i dalje previše zagađen. Svako od nas može dati doprinos očuvanju prirodnih resursa i zaštiti okoliša samo ako to zaista želi – a naši članovi itekako žele“, poručila je Marija Velimira iz Ronilačkog kluba KPA Zadar.

Dugogodišnje i kontinuirane ekološke akcije za cilj imaju učinkovitiju zaštitu i bolje upravljanje zaštićenim područjem. Ova akcija nazvana je „Kap u moru” i tim se nazivom želi osvijestiti i potaknuti svakog pojedinca da i mali doprinos zaštiti prirode i okoliša znači puno te da je svaka kap, svaki doprinos, bitan.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak

U prostoru zadarske Kneževe palače u petak je održana početna konferencija projekta „Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak“ koji predstavlja ulaganje u Park prirode Telašćica s ciljem unaprjeđenja sustava posjećivanja i edukacije, a sve u svrhu održivog korištenja prirode baštine.

Djeca Banije sudjelovala u eko patroli Čišćenje bez granica

Više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije zajedno su u subotu po šesti put čistili podmorje Savudrijske vale u sklopu međunarodne dječje eko patrole, no ovogodišnja eko patrola sigurno će u lijepom sjećanju ostati djeci s potresom pogođene Banije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER