Akcija čišćenja u Parku prirode Telašćica

Ekološka akcija „Neka smeće ne pobijedi“ – 28. rujna 2019.

Park prirode Telašćica poziva na tradicionalnu ekološku akciju čišćenja obale i podmorja koja će se ove godine održati 28. rujna.

Ovogodišnjim projektom „EKO AKCIJA – NEKA SMEĆE NE POBIJEDI“ želi se zadržati dvadesetogodišnja tradicija održavanja ekoloških akcija na području PP Telašćica, s ciljem promjene svijesti o očuvanju okoliša stavljanjem naglaska na sve veću onečišćenost mora.

Proteklih godina akcije su se održavale u suradnji s lokalnom zajednicom i ronilačkim klubovima, a ove se godine u aktivnosti projekta želi uključiti i posjetitelje te ih tako upoznati s problematikom morskog otpada.

Osim aktivnosti čišćenja za posjetitelje se pripremaju prateći edukativni i zabavni programi. Primjerice, za školsku djecu će se prirediti edukativna društvena igra Otkrij Tilago, edukativni radni listići  na temu morskog okoliša, a održat će se i radionice oslikavanja platnenih vrećica. Posjetiteljima će se na ulazu u Park dijeliti vrećice za smeće od biorazgradivog materijala kako bi ih se potaklo da sve što unesu, sa sobom i odnesu iz Parka. U večernjim satima posjetitelje će zabavljati grupe Fish Factory i Diktatori.

Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Parka prirode Telašćica.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Murter: Međunarodni dan bioraznolikosti obilježen čišćenjem podmorja i eko vodičem

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj obilježen je u Murteru akcijom čišćenja podmorja u kojoj je sakupljeno više od tone i pol otpada koji je zbog nesavjesnog ponašanja pojedinaca „ležao” na morskom dnu te podjelom brošure „Eko vodič“ čija je autorica direktorica lokalne turističke zajednice, javlja Murter News.

Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak

U prostoru zadarske Kneževe palače u petak je održana početna konferencija projekta „Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak“ koji predstavlja ulaganje u Park prirode Telašćica s ciljem unaprjeđenja sustava posjećivanja i edukacije, a sve u svrhu održivog korištenja prirode baštine.

Greenpeace: Tko je kriv za plastiku u moru?

Povodom međunarodnog dana čišćenja otpada iz okoliša, Greenpeace je u suradnji s PP Telašćica organizirao čišćenje uvale Kobiljak na Dugom otoku. Analiza prikupljenog otpada pokazuje da su određene robne marke posebno zastupljene na hrvatskim plažama, pa Greenpeace stoga poziva tvrtke i korporacije na odgovornost za plastiku koju plasiraju na tržište.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER