Akcija čišćenja u Parku prirode Telašćica

Ekološka akcija „Neka smeće ne pobijedi“ – 28. rujna 2019.

Park prirode Telašćica poziva na tradicionalnu ekološku akciju čišćenja obale i podmorja koja će se ove godine održati 28. rujna.

Ovogodišnjim projektom „EKO AKCIJA – NEKA SMEĆE NE POBIJEDI“ želi se zadržati dvadesetogodišnja tradicija održavanja ekoloških akcija na području PP Telašćica, s ciljem promjene svijesti o očuvanju okoliša stavljanjem naglaska na sve veću onečišćenost mora.

Proteklih godina akcije su se održavale u suradnji s lokalnom zajednicom i ronilačkim klubovima, a ove se godine u aktivnosti projekta želi uključiti i posjetitelje te ih tako upoznati s problematikom morskog otpada.

Osim aktivnosti čišćenja za posjetitelje se pripremaju prateći edukativni i zabavni programi. Primjerice, za školsku djecu će se prirediti edukativna društvena igra Otkrij Tilago, edukativni radni listići  na temu morskog okoliša, a održat će se i radionice oslikavanja platnenih vrećica. Posjetiteljima će se na ulazu u Park dijeliti vrećice za smeće od biorazgradivog materijala kako bi ih se potaklo da sve što unesu, sa sobom i odnesu iz Parka. U večernjim satima posjetitelje će zabavljati grupe Fish Factory i Diktatori.

Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Parka prirode Telašćica.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak

U prostoru zadarske Kneževe palače u petak je održana početna konferencija projekta „Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak“ koji predstavlja ulaganje u Park prirode Telašćica s ciljem unaprjeđenja sustava posjećivanja i edukacije, a sve u svrhu održivog korištenja prirode baštine.

Greenpeace: Tko je kriv za plastiku u moru?

Povodom međunarodnog dana čišćenja otpada iz okoliša, Greenpeace je u suradnji s PP Telašćica organizirao čišćenje uvale Kobiljak na Dugom otoku. Analiza prikupljenog otpada pokazuje da su određene robne marke posebno zastupljene na hrvatskim plažama, pa Greenpeace stoga poziva tvrtke i korporacije na odgovornost za plastiku koju plasiraju na tržište.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER