Međunarodni sajam ENERGA 2018

8. Međunarodni sajam energetike i prateće konferencije ENERGA održava se u Sarajevu od 19.-21. lipnja 2018.

Međunarodni sajam i prateća konferencija ENERGA predstavljaju uspješan i atraktivan poslovni događaj svrstan među najznačajnije manifestacije u području energetike u regiji. ​

ENERGA je mjesto susreta bosanskohercegovačkih i inozemnih tvrtki na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja na području proizvodnje i distribucije električne energije, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne suradnje.

Konferencijski program ENERGA uključuje različita tematska područja, a u njegovom definiranju i održavanju sudjeluju predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.

Program ENERGA se održava pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST čime izražava posvećenost suvremenoj, održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti. Njegovo koncipiranje zasnovano je na predispozicijama regije i prilagođeno njegovoj industrijsko-energetskoj tradiciji, potencijalu i budućem razvoju. Program Međunarodnog sajma i prateće konferencije ENERGA održavaju se u vremenu donošenja krupnih odluka o daljem razvoju energetskog sektora u BiH, te sagledavanja aktualnih trendova u znanstvenom i tehničko-tehnološkom razvoju u području energetike s aspekta korištenja i razvoja domaćih resursa.

ENERGA 2018 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Više informacija http://energa.ba

VEZANE VIJESTI

Aktivisti digli glas protiv izgradnje hidroelektrana na rijekama BiH

Koalicija za zaštitu rijeka BiH u nedjelju je organizirala akciju posvećenu rijekama i ljudima koji se bore za njihovo očuvanje. Aktivisti su na skupu u Sarajevu poručili da je izgradnja hidroelektrana na bosanskohercegovačkim rijekama nedopustiva jer im one čine nepopravljivu štetu, javlja portal Klix.ba.

Beograd drugi najonečišćeniji u Europi, Sarajevo na prvom mjestu

Prema najnovijim podacima indeks kvalitete zraka (AQI) vrlo je loš u Valjevu i Kosjeriću za koje se onečišćenje zraka navodi kao „opasno“, odnosno „vrlo nezdravo“. Beograd je jutros bio osmi najonečišćeniji grad u svijetu te, iza Sarajeva, drugi u Europi. Visok stupanj onečišćenja zraka zabilježen je i u drugim gradovima Srbije – u Pančevu, Smederevu, Boru i Nišu, javlja Energetski portal.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER