5. Europska konferencija o održivim planovima urbane mobilnosti (SUMP)

Tema ovogodišnje konferencije je multimodalnost

Otvorene su prijave za sudjelovanje na konferenciji o SUMP-ovima koju organizira Europska komisija u Nikoziji (Cipar) od 14.-15. svibnja ove godine.

Europska konferencija o održivim planovima urbane mobilnosti je vodeći godišnji događaj u Europi koji je namijenjen svima onima koji su uključeni u izradu i provedbu održivih planova urbane mobilnosti. Konferencija će poslužiti donositeljima javnih politika i akademicima kao forum za umrežavanje, razmjenu ideja i raspravu o ključnim problemima današnje urbane mobilnosti. Sudjelovanje na konferenciji se ne naplaćuje.

U skladu s odlukom EK da 2018. godinu odrede za promicanje multimodalnost, tema ovogodišnje konferencije je upravo  multimodalnost, s fokusom na integraciju različitih oblika transporta i kombiniranje rješenja za putnike i terete u gradovima i regijama.

Konferenciju sufinanciraju Europska komisija, grad Nikozija te Ministarstvo prometa, komunikacije i radova Republike Cipar. Potvrđeno je sudjelovanje predstavnica EK-a za promet Violete Bulc, koja će  pozdraviti okupljene sudionike na početku konferencije.

Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti, donosioci javnih politika, planeri gradskog prometa, akademici i ostali profesionalci posebno se pozivaju na sudjelovanje u radu konferencije.

Ovogodišnja konferencija održat će se u gradu koji nudi jedinstvenu mješavinu povijesti i suvremenog načina života. Raznolika gradska arhitektura Nikozije obuhvaća različite stilove i ere, grčku, rimsku, bizantsku, venecijansku te otomansku, koje utječu na živost današnjeg gradskog života. Prošlogodišnja konferencija održana je u Dubrovniku i okupila je oko 450 sudionika.

Zainteresirani mogu registrirati svoje sudjelovanje preko vanjske poveznice (link is external), a novosti o programu konferencije mogu se pratiti na službenim stranicama konferencije (link is external).

urbact.eu / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Europski tjedan mobilnosti 2019.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije ugljika, poboljšati kvalitetu zraka te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

Počeo je Europski tjedan mobilnosti 2018.

U tijeku je Europski tjedan mobilnosti koji se tradicionalno u Europi održava od 16. do 22. rujna. Tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je MIX AND MOVE! / KOMBINIRAJ I KRENI!, a cilj je ukazati na multimodalnost - korištenje različitih načina kretanja i prijevoza za dolazak na odredište te time i pozitivnog utjecaja na okoliš.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER