Ludbregu za digitalizaciju sustava javne rasvjete dodijeljeno milijun kuna

Digitalizacija sustava javne rasvjete kao dijela Smart City rješenja

Gradu Ludbregu odobrena su sredstva po Javnom pozivu za dodjelu sredstava pomoći za sufinanciranje projekta primjene koncepta pametnih gradova koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.027.401,25 kuna, FZOEU će ga sufinancirati s 410.960,50 kuna, dok će preostali iznos financijskih sredstava osigurati Grad Ludbreg.

Grad Ludbreg prijavio je projekt koji se odnosi na digitalizaciju sustava javne rasvjete kao dijela Smart City rješenja. Ovim projektom postići će se prvi korak prema ostvarenju pametnog grada, a to je priprema infrastrukture za spajanje novih uređaja na IoT mrežu na području Ludbrega. Prednost implementacije sustava pametnog grada na pametnu rasvjetu je u tome što se sustav rasvjete proteže svim područjem gdje žive i kuda se kreću ljudi, ističu u Gradu Ludbregu.

Za rasvjetu već postoji ugrađena široka infrastruktura, a dodavanjem pametne rasvjete otvaraju se mnoge nove mogućnosti za spajanje novih uređaja. Projektom je predviđena modernizacija ormara javne rasvjete te ugradnja uređaja za povezivanje kompletne postojeće rasvjete na smart city platformu. Ovim elementima osigurat će se nadzor potrošnje električne energije u cilju ekonomičnog upravljanja potrošnjom, dodati mogućnost detekcije kvarova i nepravilnosti u radu sustava, a omogućit će se i efikasnije upravljanje javnom rasvjetom.

Krajnji rok za provedbu projekta iznosi 18 mjeseci, a Grad Ludbreg je već počeo s pripremnim aktivnostima.

Grad Ludbreg / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Već 1573 vrtlara javnog prostora sudjeluje u ozelenjavanju i uljepšavanju Beča

U sklopu inicijative „Vrtlarstvo iza ugla” Bečanke i Bečani mogu sudjelovati u održavanju stabala te ozelenjavanju i uljepšavanju manjih javnih zelenih površina u svojim četvrtima. Ovom inicijativom Grad Beč potiče građan(k)e da postanu vrtlari javnog prostora i pruža im besplatne informacije i savjetovanje.

Supetar je prvi hrvatski otočni grad s implementiranim Smart City uslugama

Pokretanjem koncepta e-Usluge Grada Supetra koje građanima omogućavaju nikad jednostavnije primanje i slanje obrazaca i zahtjeva prema Gradskoj upravi, Supetar je postao prvi grad na hrvatskim otocima koji je implementirao navedene usluge, a koje su temeljni dio koncepta Smart City Supetar.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER