Jaglac kao simbol talijanske kampanje cijepljenja protiv koronavirusa

Italija se s cvijetom vraća u život

Zvijezda svjetske arhitekture, Stefano Boeri, autor je arhitektonskog i komunikacijskog koncepta talijanske kampanje cijepljenja protiv koronavirusa

Arhitekt Stefano Boeri je zajedno sa svojim timom osmislio i razvio arhitektonski i komunikacijski koncept talijanske kampanje cijepljenja protiv koronavirusa. Integrirani prijedlog uključuje tri elementa: logotip kampanje u različitim oblicima, dizajn privremenih paviljona koji će se koristiti za cijepljenje na glavnim trgovima talijanskih gradova i mobilni informativni totem koji će se postaviti na javnim mjestima.

© SBA - Stefano Boeri Architetti

„Željeli smo pokrenuti kampanju koja će s proljetnim cvijetom kao glavnim motivom prenositi poruku vedrine i povratka u život. Cijepljenje će biti čin građanske odgovornosti, čin ljubavi prema drugima i ponovnog otkrivanja života. Ako nas je ovaj virus zatvorio u bolnice i domove, cjepivo će nas vratiti u kontakt sa životom i prirodom koja nas okružuje“, kazao je poznati talijanski arhitekt Stefano Boeri.

Boerijev prijedlog je odobren i trenutno je u fazi finalizacije, a kampanju cijepljenja povezuje s cvijetom jaglaca - simbolom prirodnog ciklusa života i kontinuiranog ponovnog rađanja. Jaglac je prvi vjesnik proljeća koji najavljuje ponovno buđenje prirode te će se kao logotip kampanje primijeniti na krovovima paviljona, bočnim zidovima i informativnim totemima.

© SBA - Stefano Boeri Architetti

Kružna struktura drvenog paviljona - koja se može lako razmontirati i ponovno sastaviti na drugoj lokaciji, smjestit će se na montažnoj drvenoj podlozi koja će se također koristiti za pričvršćivanje različitih sustava u unutarnjim prostorijama. Vanjska presvlaka paviljona bit će izrađena od tekstila koji sadrži kombinaciju različitih reciklabilnih i prirodnih, biorazgradivih te vodootpornih materijala.

© SBA - Stefano Boeri Architetti

Na krovu će se smjestiti sustav fotonaponskih panela koji će proizvoditi dovoljno električne energije za potrebe cijelog paviljona, dok će pregrade unutarnjih prostora biti izrađene od laganih, fleksibilnih i prozirnih tkanina. Organizacija unutarnjih prostora paviljona uključuje prostore za samo cijepljenje, kao i one za prihvat osoba prije i poslije cijepljenja. Također, Boeri je središnji dio kružnog paviljona posebno dizajnirao kao prostor za potrebe zdravstvenog osoblja.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Vertikalna šuma kao projekt socijalne stanogradnje u Eindhovenu

Vertikalna šuma Trudo će sa 125 stabala i 5.200 grmova i biljaka predstavljati pravi ekosustav s više od 70 različitih biljnih vrsta koje će smanjivati onečišćenja zraka i godišnje apsorbirati više od 50 tona ugljičnog dioksida.

U Nizozemskoj se dovršava novi projekt vertikalne šume

Stanovnici nizozemskog grada Eindhovena uskoro će moći unajmiti stan u novom tornju Trudo Vertical Forest. Riječ je o još jednom fantastičnom projektu vertikalne šume talijanskog arhitekta Stefana Boerija. Bujno zelenilo ovog tornja predstavljat će pravi ekosustav koji će smanjivati onečišćenja zraka i godišnje apsorbirati više od 50 tona ugljikovog dioksida.

Projekt Bosco Verticale | Boeri Studio, Milano

Vertikalna šuma je model za održivu stambenu zgradu - projekt za pošumljavanje gradova koji pridonosi regeneraciji okoliša i urbane biološke raznolikosti, bez štetnog utjecaja gradnje na okoliš.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER