Kako postati partner-instalater #NaSunčanojStrani

Prijeđite na sunčanu stranu!

Zelena energetska zadruga poziva postojeće i buduće instalatere sunčanih elektrana iz cijele Hrvatske na virtualno predavanje „Kako postati partner-instalater #Nasunčanojstrani“

Na predavanju će se predstaviti mogućnosti uključivanja u zajednicu izvođača sunčanih sustava i partnerstva na projektu Na sunčanoj strani, što instalaterima može pomoći u širenju baze klijenata. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 14. prosinca.

„Projektom Na sunčanoj strani okupljamo zajednicu izvođača sunčanih sustava s ciljem da sunčane elektrane postavimo na krovove obiteljskih kuća i poslovnih objekata diljem Hrvatske. Na taj način osiguravamo da cijela Hrvatska ima lakši pristup Suncu kao obnovljivom izvoru energije, a izvođačima sunčanih elektrana otvaramo pristup novoj bazi klijenata.” objasnila je Maja Katić, jedna od predavačica i stručnjakinja za energetsko savjetovanje i obnovljive izvore energije u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Projekt Na sunčanoj strani, koji će Maja Katić predstaviti na predavanju, Zelena energetska zadruga pokrenula je ove jeseni s ciljem da građanima olakša realizaciju malih sunčanih elektrana na privatnim i poslovnim objektima te omogući pristupačnije cijene realizacije kroz prvu zajedničku nabavu sunčanih elektrana u Hrvatskoj. Provodi se uz podršku EIT Climate-KIC-a, najveće europske zajednice znanja i inovacija za klimu koju je osnovao Europski institut za inovacije i tehnologije (EIT - European Institute of Innovation and Technology), tijelo Europske unije, te Raiffeisen banke u Hrvatskoj, a od njegova lansiranja interes za realizacijom i zajedničkom nabavom iskazalo je više od 500 građana iz cijele Hrvatske.

Zajednicu izvođača sustava Na sunčanoj strani trenutno čini 10 privatnih poduzeća, a jedno od njih je i poduzeće CT-SOFT instalatera Emila Nađa iz Varaždina, koji će na predavanju predstaviti svoja iskustva sa suradnjom i trenutnim uvjetima na tržištu solarne energije: „Prepoznali smo vrijednost uključivanja u zajednicu instalatera sustava Na sunčanoj strani i mogućnosti širenja baze klijenata naših usluga, što nam je važno u trenutnoj gospodarskoj situaciji. S rastom tržišta solarne energije, ovakva inicijativa ima veliki potencijal, kojeg treba iskoristiti”, istaknuo je Emil Nađ.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje do 14. prosinca 2020. do 12:00 sati putem sljedeće poveznice. Nakon prijave, sudionici će zaprimiti poveznicu na ZOOM događaj.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Donošenje vrijednosti AGROBIOMASI

Kao članica konzorcija međunarodnog projekta AgroBioHeat, posvećenog uvođenju poboljšanih i tržišno spremnih rješenja za grijanje na agrobiomasu u Europi, Zelena energetska zadruga poziva hrvatske gospodarstvenike u području agrobiomase na sudjelovanje u besplatnom virtualnom događaju „Donošenje vrijednosti AGROBIOMASI“.

Prijeđite na sunčanu stranu!

Putem nove web stranice nasuncanojstrani.hr Zelena energetska zadruga u suradnji s provjerenim domaćim izvođačima sustava prikuplja iskaze interesa za pristupačniju nabavu te kompletnu podršku u realizaciji male sunčane elektrane

ZEZ: Novim projektima do ušteda energije

Zelena energetska zadruga, društveno poduzeće koje pomaže građanima i javnom sektoru u prelasku na obnovljive izvore energije, u Gradu Varaždinu će tijekom naredne tri godine testirati inovativne modele energetske učinkovitosti u korištenju obnovljivih izvora energije kroz dva nova projekta u sklopu europskog programa za Istraživanje i inovacije Obzor 2020.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER