Rijeka: „Novi život starih predmeta” vol. 2

Radove možete prijaviti do 6. prosinca 2020.

Kao i prošle godine, riječka komunalna tvrtka KD Čistoća d.o.o. poziva sve zainteresirane na prijavu radova za izložbu recikliranih dizajniranih predmeta u Riperaju.

Izložba „Novi život starih predmeta“ osmišljena je s ciljem podrške građanima u njihovom nastojanju da utječu na sprječavanje nastanka otpada i poticanje ponovne uporabe. Akcija završava dana 6. prosinca 2020., a svi imaju pravo sudjelovanja. Žiri će odabrati 10 najboljih radova koji će se potom izložiti u riječkom Riperaju u razdoblju od 14. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021. godine.

Autori odabranih radova ujedno će biti nagrađeni s po dvije ulaznice za baletnu predstavu „Orašar“ HNK Ivana pl. Zajca koja će se održati 19. prosinca 2020. godine.

Radovi se mogu prijaviti slanjem fotografije rada uz ime i prezime (ili pseudonim), naslov rada i kratki opis koncepta na info@cistoca-ri.hr. Naravno, dostavljene fotografije trebale bi biti u visokoj rezoluciji.

Žiri će sustavom bodova ocjenjivati sljedeće:

  • krajnji je proizvod izrađen od otpadnog materijala ili predmeta koji bi u protivnom bili odbačeni,
  • kreativni koncept rada i filozofiju oblikovanja, funkcionalnost (ukoliko se radi o novom uporabnom predmetu – upcycle / nadciklaža)
  • estetiku (boje, kompoziciju, urednost izvedbe).
  • iako ne moraju nužno biti zastupljeni svi ranije navedeni kriteriji, ocjenjivat će se svi radovi.

Veći radovi koji zahtijevaju više prostora ili su teški pa su za njihov transport potrebni posebni alati i strojevi ili ih jednostavno nije moguće smjestiti u prostor Riperaja, a žiri ih je odabrao među deset najboljih radova, bit će izloženi kao fotografije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Priče iz biciklopopravljaonice

Tranzicijska inicijativa Rijeka (TIR) u sklopu akcije „Kompostiraj, bicikliraj i vrt aktiviraj“ poziva vas na virtualno druženje i diskusiju pod nazivom „Priče iz biciklopopravljaonice“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER