Certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja” uručen agenciji FIVE iz Zagreba

Sven Marušić, FIVE: Bicikle volimo i zato ih držimo u dnevnom boravku

Agencija FIVE iz Zagreba prva je agencija u Hrvatskoj koja uvodi eBike pool, a kojoj je uručen europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

Ova se agencija time pridružila standardiziranoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj utjecaj na zdravlje zaposlenika i na smanjenje utjecaja na klimu. U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga Sindikat biciklista, koja je dio europskog konzorcija Cycle Friendly Employer Certification.

„Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, agencija FIVE služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavila je Tena Šarić Rukavina iz Sindikata biciklista.

FIVE je od samih početaka prava bike-friendly firma te je među prvima omogućila parkiranje bicikala u unutarnjem dijelu prostora, što je bio jedan od zahtjeva kada su uređivali prostor u Heinzelovoj. Trenutno broje 55 parkirnih mjesta za bicikle, što vanjskih, što unutarnjih i nude zimsko spremište u garaži za zaposlenike koji nemaju gdje s biciklom preko zime.

  • Foto: Sindikat biciklista

„Od studenog FIVE uvodi eBike pool za svoje zaposlenike u uredima u Osijeku i Zagrebu. Svim zaposlenima na raspolaganju će biti flota eBikeova koje mogu koristiti za različite privatne i poslovne svrhe. Ovim projektom potičemo kulturu bicikliranja među svojim zaposlenicima i osvještavamo o prednostima kretanja na dva kotača. U ovoj situaciji pogotovo je važno održavati fizičku distancu za što je bicikliranje idealna zamjena za javni prijevoz i izbjegavanje gužve u prometu“, kazao je Sven Marušić, partner iz agencije FIVE.

Sindikat biciklista provodi program certificiranja, tzv. „Cycle Friendly Employer“ tvrtki i organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati „poslodavac prijatelj bicikliranja“ mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Sindikat biciklista / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

IN2 je prva hrvatska softerska tvrtka „poslodavac prijatelj bicikliranja“

Agencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje emisija stakleničkih plinova, poticanje na zdrav i aktivan način života, ali i utjecaj na džep svojih zaposlenika.

Sindikat biciklista poziva na prosvjed

„Kako propisno voziti po nepropisnoj infrastrukturi?“ pitanje je kojim Udruga Sindikat biciklista poziva građane na prosvjed ove nedjelje 27. listopada u 15 sati s okupljanjem ispred Muzeja Mimara, i to zbog sustavnog zanemarivanja problematike biciklističkog prometa i katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj.

Biciklisti ponovno zauzeli zagrebačke ulice

Više od 600 biciklista ponovno je ukazalo na sustavno zanemarivanje problematike biciklističkog prometa te i dalje katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj. Prosvjedu su se u znak podrške pridružili i roditelji s djecom, romobilisti i skejteri te dostavljači na biciklima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER