IN2 je prva hrvatska softerska tvrtka „poslodavac prijatelj bicikliranja“

Sindikat biciklista je proglašen nacionalnim koordinatorom certifikacije od strane Europske biciklističke federacije

Agencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje emisija stakleničkih plinova, poticanje na zdrav i aktivan način života, ali i utjecaj na džep svojih zaposlenika.

„Poticanjem zaposlenika i posjetitelja tvrtke na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, IN2 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, poručili su u Sindikatu biciklista, nacionalnom koordinatoru za certificiranje.

Certifikat je u ime tvrtke preuzeo Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2, a ceremonija dodjele poslužila je i za podjelu priznanja zaposlenicima i zaposlenicama koji su bili najbolji u internom natjecanju bicikliranja na posao pod nazivom IN2Active - Cycling. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo uručio im je i certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

  • Tena Šarić iz Sindikata biciklista i Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2 / Foto: Sindikat biciklista

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja tzv. „Cycle-Friendly Employer“ organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati „Poslodavci prijatelji bicikliranja“ mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

„U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru“, zaključila je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Sindikat biciklista poziva na prosvjed

„Kako propisno voziti po nepropisnoj infrastrukturi?“ pitanje je kojim Udruga Sindikat biciklista poziva građane na prosvjed ove nedjelje 27. listopada u 15 sati s okupljanjem ispred Muzeja Mimara, i to zbog sustavnog zanemarivanja problematike biciklističkog prometa i katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj.

Biciklisti ponovno zauzeli zagrebačke ulice

Više od 600 biciklista ponovno je ukazalo na sustavno zanemarivanje problematike biciklističkog prometa te i dalje katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj. Prosvjedu su se u znak podrške pridružili i roditelji s djecom, romobilisti i skejteri te dostavljači na biciklima.

Planiranje javnih prostora u Zagrebu

Udruge ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Sindikat biciklista te Fakultet prometnih znanosti, uz potporu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, pozivaju urbaniste, prometne stručnjake, prostorne planere, predstavnike gradskih udruga i fakulteta, studente i sve ostale zainteresirane na predstavljanje vizija za razvoj javnih prostora na području Zagreba.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER