IN2 je prva hrvatska softerska tvrtka „poslodavac prijatelj bicikliranja“

Sindikat biciklista je proglašen nacionalnim koordinatorom certifikacije od strane Europske biciklističke federacije

Agencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje emisija stakleničkih plinova, poticanje na zdrav i aktivan način života, ali i utjecaj na džep svojih zaposlenika.

„Poticanjem zaposlenika i posjetitelja tvrtke na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, IN2 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, poručili su u Sindikatu biciklista, nacionalnom koordinatoru za certificiranje.

Certifikat je u ime tvrtke preuzeo Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2, a ceremonija dodjele poslužila je i za podjelu priznanja zaposlenicima i zaposlenicama koji su bili najbolji u internom natjecanju bicikliranja na posao pod nazivom IN2Active - Cycling. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo uručio im je i certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

  • Tena Šarić iz Sindikata biciklista i Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2 / Foto: Sindikat biciklista

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja tzv. „Cycle-Friendly Employer“ organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati „Poslodavci prijatelji bicikliranja“ mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

„U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru“, zaključila je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Biciklistički procvat u postkarantenskom Parizu

Tijekom protekla dva i pol tjedna, u vremenu od konačnog izlaska iz karantene 11. svibnja do danas, francuska metropola doživljava najnoviji procvat biciklističkog prometa.

Sindikat biciklista poziva na prosvjed

„Kako propisno voziti po nepropisnoj infrastrukturi?“ pitanje je kojim Udruga Sindikat biciklista poziva građane na prosvjed ove nedjelje 27. listopada u 15 sati s okupljanjem ispred Muzeja Mimara, i to zbog sustavnog zanemarivanja problematike biciklističkog prometa i katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj.

Biciklisti ponovno zauzeli zagrebačke ulice

Više od 600 biciklista ponovno je ukazalo na sustavno zanemarivanje problematike biciklističkog prometa te i dalje katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj. Prosvjedu su se u znak podrške pridružili i roditelji s djecom, romobilisti i skejteri te dostavljači na biciklima.

Prijedlog mjera udruge „Sindikat biciklista“

Aktualna kriza izazvana pandemijom koronavirusa i zahtjev za ograničenjem kontakata značajno su promijenili načine kretanja građana. S obzirom na to da se promet osobnim automobilima naglo smanjio, a javni prijevoz je u cijeloj Hrvatskoj privremeno obustavljen, osim za esencijalne radnike s posebnim propusnicama, sve više ljudi vozi bicikle, romobile i pješači. Istovremeno, među onima koji su odlučili koristiti automobil kao prijevozno sredstvo, pojedini vozači često gube osjećaj za brzinu na praznim i širokim cestama.

 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER