Tvrtka Syntio postala Poslodavac prijatelj bicikliranja

Zaposlenici imaju deset bicikala na raspolaganju i njihove reakcije su sjajne!

U ponedjeljak 2. svibnja 2022. tvrtki Syntio d.o.o. uručen je europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ za lokaciju u Ciboninom tornju. Tako se Syntio pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

Kako bi potaknula svoje zaposlenike na dolazak na posao biciklom umjesto automobilom, tvrtka Syntio, osim deset bicikala u vlasništvu tvrtke, nudi i izvrsne i važne uvjete: kvalitetan i nadziran parking za bicikle u garaži Ciboninog tornja, subvencije za kupnju bicikla i alat za popravak bicikala.

Certifikat je standardiziran na europskoj razini, a potvrda je društveno odgovornog poslovanja. Ovim se certifikatom Syntio svrstao u društvo istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj i Europi poput, primjerice, Hrvatskog telekoma, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ericsson Nikola Tesla te IT agencija FIVE i IN2

U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga Sindikat biciklista, koja je dio europskog konzorcija „Cycle-Friendly Employer“. „Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Syntio služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista

„Društveno odgovorno poslovanje usađeno je u kulturu naše tvrtke od prvog dana. Iz tog razloga, zagovaramo i potičemo korištenje bicikla za vožnju do posla i s posla među našim djelatnicima budući da je to pozitivan doprinos ne samo njihovom zdravlju, već i očuvanju okoliša, odnosno smanjenju emisija CO2. Danas imamo deset bicikala u vlasništvu tvrtke, naši ih zaposlenici koriste kad god su im potrebni, a svakako nam je cilj i povećati njihov broj budući da su reakcije zaista sjajne“, izjavio je Davorin Cetto, jedan od osnivača tvrtke Syntio i CEO.

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. „Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, a njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima”, napomenuli su iz Sindikata biciklista.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. „Cycle-Friendly Employer“ organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi se također željele pronaći na europskoj karti i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

IN2 prva IT tvrtka koja je obnovila certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

IN2 grupa je postala prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja je ponovno zadovoljila uvjete i obnovila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“. Time se pozicionirala visoko u ekipi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje te na džep svojih zaposlenika. 

Softverska tvrtka CROZ je još jedan „Poslodavac prijatelj bicikliranja”

Sindikat biciklista je 5. prosinca 2022. uručio europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja” softverskoj kompaniji CROZ iz Zagreba. Ovime se CROZ pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti emisije stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

Tvrtka Agency04 postala „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

U utorak 10. svibnja 2022. tvrtki Agency04 iz Zagreba uručen je europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju u ulici Republike Austrije. Time se Agency04 pridružila međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER