Online predavanje Daniela Winterbottoma o dizajniranju terapijskih vrtova

Profesor Daniel Winterbottom je eminentni je krajobrazni arhitekt, a u Hrvatskoj je poznat po uređenju terapijskog parka u sklopu Psihijatrijske bolnice Rab

Danas će se u sklopu programa Zeleni val Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održati online predavanje eminentnog krajobraznog arhitekta Daniela Winterbottoma. Predavanje počinje u 18:00 sati.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku, putem platforme Zoom, a tema predavanja su principi dizajniranja terapijskog vrta, u sklopu čega će se prezentirati i dizajn planiranog terapijskog vrta na lokalitetu riječkog Kliničkog bolničkog centra koji je bio u planu izvedbe, no čija je realizacija nažalost zaustavljena uslijed pandemije izazvane COVIDOM-19.

Predavanje koje moderira voditeljica sudioničkih programa RIJEKE 2020 Marija Katalinić, bit će dostupno putem ove poveznice.

Interakcija prirode i ljudi stvara iskustva koja pružaju umirujuće efekte, smanjuju stres te omogućavaju predah onima koji prolaze kroz traumatično iskustvo, tjeskobu ili se osjećaju preplavljeno emocijama. Mnogi korisnici bolničkih usluga na toj lokaciji zaprime razarajuće vijesti, dok nesigurnost prožima atmosferu, a gubitak i tuga dio su tog emocionalnog krajolika. Dobro dizajnirani vrtovi zato nude terapeutsko okruženje, gdje neki od ovih doživljaja mogu biti proživljeni i ublaženi. Kao mjesta predaha, terapijski vrtovi nude pacijentima mjesto da povrate fizičku i psihičku snagu te gdje se bolničko osoblje može energetski oporaviti prije ponovnog angažmana sa stresnim aktivnostima.

Profesor Daniel Winterbottom (RSLA, FASLA) eminentni je krajobrazni arhitekt, u Hrvatskoj poznat po uređenju terapijskog parka u sklopu Psihijatrijske bolnice Rab. Winterbottom, između ostalog, radi na Odjelu krajobrazne arhitekture Sveučilišta Washington te je direktor Design/Build programa.

Program financijski podržava Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI

Parkovi KBC-a Rijeka oživjeli radom osoba s invaliditetom

KBC Rijeka se o svojim pacijentima ne brine samo pružanjem medicinske skrbi, već kvalitetu njihovog liječenja nastoji povećati i uređenjem zelenih površina, javlja riječki portal Moja Rijeka. Socijalna osjetljivost KBC-a Rijeka ogleda se i u tome što na uređenju zelenih površina uglavnom rade osobe s invaliditetom, koje su na ovaj način dobile priliku za zaposlenje, ali i ono puno važnije – povećanje kvalitete vlastitog života!

Kako djeca mogu pomoći pticama u gradu?

Ovo edukativno druženje dio je projekta ptičjih kućica, poznatijeg kao Tematski park Ginko, koji u sklopu sudioničkog programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture provodi neformalna inicijativa Kvart za 5.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER