Izložba „Art Ecology - Art for the Oceans“

Izložba se održava u Francuskom institutu u Zagrebu od 21. listopada do 1. studenog 2020.

Otkrijte izložbu fotografija organizacije Ocean Alliance i skulptura umjetnika Stephana Lupina posvećenu očuvanju i čišćenju oceana kojom se ljude želi potaknuti na odgovornije ponašanje prema prirodi, a posebno prema našim vodama.

Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (Ocean Alliance Conservation Member - OACM) uz potporu Veleposlanstva Francuske Republike u RH i Francuskog instituta organizira izložbu fotografija i skulptura pod nazivom „Art Ecology - Art for the Oceans“. Izložba se otvara u srijedu 21. listopada u 19 sati u prostoru Francuskog instituta (Preradovićeva 5).

Jedan dio izložbe čine fotografije društva Ocean Alliance nastale za vrijeme njihovih akcija čišćenja, a drugi dio čine skulpture umjetnika Stephana Lupina.

Ovom izložbom OACM želi potaknuti ljude na odgovornije ponašanje prema prirodi jer je to, uz fizičko čišćenje oceana, jedini način kako vodene površine učiniti i održavati čistima. Posjetitelji izložbe moći će i kupiti fotografije po simboličnim cijenama, a prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadran od plastike s ciljem postizanja mora bez plastike (www.whiteflagint.com).

Izložba će biti otvorena do 1. studenog 2020. godine, a ulazak u prostore Francuskog instituta moguć je uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje rezultata akcija prikupljanja morskog otpada

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita je krajem svibnja ove godine započela s akcijama čišćenja plaža i podmorja u sedam hrvatskih obalnih županija u sklopu usluga za Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

Svjetski dan oceana 2019.

Obilježavanjem ovogodišnjeg Svjetskog dana oceana nastoje se otkriti mogući načini za promicanje ravnopravnosti spolova u aktivnostima povezanim s oceanima kao što su znanstveno istraživanje mora, ribarstvo, rad na moru, migracije morem i trgovina ljudima te upravljanje morima.

Plivanjem oko Uskršnjeg otoka protiv plastičnog onečišćenja

Dvije neprofitne organizacije posvećene rješavanju problema plastičnog onečišćenja pokrenule su kampanju za podizanje svijesti o ovom gorućem globalnom problemu i to pokušajem rušenja svjetskog rekorda te izdržljivošću sportašice koja će ovog mjeseca plivati 65 km dugu rutu oko Uskršnjeg otoka.

Torba koja spaja: Rendez-vous u Francuskom institutu

Uvjereni smo da ste plastičnim vrećicama odlučno rekli „NE!“, ali i dalje trebate torbu koja ima dovoljno mjesta za sve stvari koje vam tijekom dana mogu zatrebati, a istovremeno je elegantna, praktična, čvrsta i trendi. Sve navedene karakteristike ima nova „tote“ torba Francuskog instituta u Hrvatskoj, osim što je, naravno, uz sve to još i „trés chic“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER