Izložba „Art Ecology - Art for the Oceans“

Izložba se održava u Francuskom institutu u Zagrebu od 21. listopada do 1. studenog 2020.

Otkrijte izložbu fotografija organizacije Ocean Alliance i skulptura umjetnika Stephana Lupina posvećenu očuvanju i čišćenju oceana kojom se ljude želi potaknuti na odgovornije ponašanje prema prirodi, a posebno prema našim vodama.

Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (Ocean Alliance Conservation Member - OACM) uz potporu Veleposlanstva Francuske Republike u RH i Francuskog instituta organizira izložbu fotografija i skulptura pod nazivom „Art Ecology - Art for the Oceans“. Izložba se otvara u srijedu 21. listopada u 19 sati u prostoru Francuskog instituta (Preradovićeva 5).

Jedan dio izložbe čine fotografije društva Ocean Alliance nastale za vrijeme njihovih akcija čišćenja, a drugi dio čine skulpture umjetnika Stephana Lupina.

Ovom izložbom OACM želi potaknuti ljude na odgovornije ponašanje prema prirodi jer je to, uz fizičko čišćenje oceana, jedini način kako vodene površine učiniti i održavati čistima. Posjetitelji izložbe moći će i kupiti fotografije po simboličnim cijenama, a prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadran od plastike s ciljem postizanja mora bez plastike (www.whiteflagint.com).

Izložba će biti otvorena do 1. studenog 2020. godine, a ulazak u prostore Francuskog instituta moguć je uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Izložba Grand Prix AFEX-a za francusku arhitekturu u svijetu

Francuski institut u Hrvatskoj u svojim prostorima u Zagrebu od 4. travnja do 2. svibnja 2022. predstavlja izložbu u produkciji AFEX-a. Izložba je prvi put postavljena u pariškoj palači Palais Royal od listopada do prosinca 2020. godine.

100 godina Francuskog instituta: Digitalni rendez-vous #4

Ovo četvrto izdanje “digitalnog rendez-vousa” u 2021. godini ima poseban značaj budući da zaključuje cjelogodišnju proslavu stotog rođendana Francuskog instituta u Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER