Laboratorij demokracije. Europa.: Nicol Ljubić

Predavanje će se održati 7. listopada u Novinarskom domu

Nizom događanja Zaklada Friedrich-Ebert i Goethe-Institut Kroatien u Zagreb dovode vrhunske mislioce koji će se u svjetlu najvažnijih debata i centralnih izazova baviti budućnošću Europe i pozvati ih na razgovor. Laboratorij demokracije započinje 7. listopada pisac Nicol Ljubić svojim predavanjem „Živjeti Europu. Zašto nije dovoljno imati ideju o Europi.“

U srijedu 7. listopada u 18.00 sati pisac Nicol Ljubić svojim predavanjem „Živjeti Europu. Zašto nije dovoljno imati ideju o Europi.“ započinje niz događanja pod nazivom „Laboratorij demokracije. Europa.“ kojim Zaklada Friedrich Ebert i Goethe-Institut Kroatien u Zagreb dovode vrhunske mislioce koji će se u svjetlu najvažnijih debata i centralnih izazova baviti budućnošću Europe.

Nicol Ljubić rođen je 1971. godine u Zagrebu. Odrastao je kao sin aviotehničara u Grčkoj, Švedskoj, Rusiji i Njemačkoj. Studirao je politologiju u Bremenu i završio školu Henri-Nannen u Hamburgu. Radi kao slobodni autor. Višestruko je nagrađivan za svoje reportaže i knjige, između ostaloga nagradom Theodor-Wolff-Preis, nagradom Adalbert von Chamisso i književnom nagradom ver.di. Do sada je objavio sedam knjiga, uključujući romane i stručne knjige. Tijekom 2014. i 2016. zajedno s Mely Kiyak, Antje Ravic Strubel, Tilmanom Spenglerom i Frankom-Walterom Steinmeierom bio je pokretač Europske konferencije pisaca.

Predavanje će se održati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) na njemačkom jeziku uz sumultani prijevod na hrvatski.

Radi ograničenog broja posjetitelja potrebno je izvršiti prijavu na mail adresu ijp@fes.hr. Predavanje se može pratiti i uživo na web-stranici www.fes.hr ili putem Facebook stranica Zaklade Friedrich-Ebert i Goethe-Instituta Kroatien.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ove subote održava se Climathon Rijeka

Međunarodni program pod nazivom Climathon Rijeka održava se u subotu  26. listopada s početkom u 9.00 sati u prostorijama Riječke razvojne agencije Porin (Milutina Barača 62).

Predstavljen projekt „Žedni grad“

Projekt „Žedni grad“ („Die Stadt hat Durst“) Goethe-Institut Kroatien provodi u suradnji s autorom programa Sašom Šimpragom i platformom 1POSTOZAGRAD. Fokus projekta su urbane (mikro) teme koje čine dio šire priče okolišnih i održivih politika.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER