Dani urbane mobilnosti 2020.

#UrbanMobility2020 – Kao i brojna druga događanja i Dani urbane mobilnosti odvijaju se vrtualno

U utorak 29. rujna počeli su Dani urbane mobilnosti 2020. (Urban Mobility Days 2020) i traju do petka 2. listopada. S obzirom na aktualnu zdravstvenu krizu sva događanja mogu se pratiti online i na društvenim mrežama putem kojih se možete pridružili raspravama.

Ovogodišnju prvu veliku digitalnu konferenciju Europske komisije o urbanoj mobilnosti možete pratiti putem ove poveznice, a snimke svih rasprava bit će naknadno dostupne.

Online format Dana urbane mobilnosti omogućuje uključivanje velikog broja sudionika te sigurno sudjelovanje u raspravama uz razmjenu znanja i iskustava o najvažnijim temama urbane mobilnosti. Dani urbane mobilnosti objedinjuju dva vodeća događaja iz kalendara događanja na temu urbane mobilnosti – konferenciju CIVITAS Forum i Europsku konferenciju o planovima održive urbane mobilnosti (SUMPs) te predstavljaju jedinstveni forum za interakciju i razmjenu iskustava između kreatora politika, lokalnih vlasti, akademika, organizacija civilnog društva i ostalih koji se bave mobilnošću te svih onih koji koncept SUMP-a primjenjuju u praksi.

Tijekom održavanja digitalne konferencije delegati će imati priliku upoznati se s uspješnim primjerima CIVITAS Living Labs projekata, ali i ostalih projekata održive urbane mobilnosti i primjera dobre prakse u Europi i šire. Ovi primjeri bi sve sudionike konferencije trebali nadahnuti novim znanjima i iskustvima koja su potrebna za daljnji napredak čistog i održivog prijevoza u skladu s Europskim zelenim planom te ih naučiti kako slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve!“ mogu pretvoriti u stvarnost.

U tom će se pravcu na Danima urbane mobilnosti nastojati povezati inicijative za mobilnost s nultim emisijama sa širim naporima EU-a u borbi protiv klimatskih promjena i pretvaranju Europe u prvi klimatski neutralan kontinent do 2050. Konferencija će se također baviti otpornošću urbane mobilnosti u nepredviđenim okolnostima zdravstvene krize te će se izraditi izvještaj o dosadašnjim saznanjima stečenim tijekom pandemije COVID-19.

S.F. / Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Europski tjedan mobilnosti 2020.

VEZANE VIJESTI

Europski tjedan mobilnosti 2020.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije CO2, poboljšati kvalitetu zraka, ali i vlastito zdravlje te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

Europski tjedan mobilnosti 2019.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije ugljika, poboljšati kvalitetu zraka te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

Počeo je Europski tjedan mobilnosti 2018.

U tijeku je Europski tjedan mobilnosti koji se tradicionalno u Europi održava od 16. do 22. rujna. Tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je MIX AND MOVE! / KOMBINIRAJ I KRENI!, a cilj je ukazati na multimodalnost - korištenje različitih načina kretanja i prijevoza za dolazak na odredište te time i pozitivnog utjecaja na okoliš.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER