Odgođena 9. Splitska biciklijada

Udruga Sunce kampanju nastavlja na društvenim mrežama

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, odgođena je 9. Splitska biciklijada, koja se trebala održati danas od 16.00 do 18.00 sati.

Kao i svake godine, Udruga Sunce pridružila se obilježavanju Svjetskog dana bez automobila koji predstavlja završnicu inicijative Europskog tjedna mobilnosti, a obilježava se od 16. do 22. rujna. Ove godine, zbog objektivnih vanjskih okolnosti, Splitska biciklijada organizirala se i provodila kao zagovaračka aktivnost, čiji je cilj rješavanje biciklističke infrastrukture u gradu, kao i uvođenje povoljnije cijene prijevoza bicikala Jadrolinijinim trajektima.

Za razliku od prethodnih godina kada se nakon vožnje organiziralo javno događanje s bogatim edukativno-zabavnim programom, 9. Splitska biciklijada trebala se sastojati od simbolične vožnje Marjanom, a za sudionike je na cilju bio pripremljen nagradni kviz.

Udruga Sunce će zagovaračku kampanju i dalje provoditi putem društvenih mreža pa će se tako nadležnima dostaviti prijedlozi za poboljšanje sigurnosti biciklista i pješaka na splitskim prometnicama.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

9. Splitska biciklijada ipak se održava 4. listopada

Nakon što je zbog nepovoljnih vremenskih prilika dana 27. rujna odgođeno održavanje 9. Splitske biciklijade, Udruga Sunce najavljuje njeno održavanje u nedjelju 4. listopada s početkom u 15:30 sati.

9. Splitska biciklijada održat će se 27. rujna

Ovogodišnja 9. Splitska biciklijada u organizaciji Udruge Sunce Split kreće u nedjelju 27. rujna 2020. u 16.00 sati. Vozi se od Spinutskih vrata preko Marjana, a cilj je na Zvončacu.

Split: Javna tribina o ponovnoj upotrebi predmeta

U ponedjeljak 26. studenog 2019. s početkom u 18.00 sati u splitskom Klubu zona (Info zona, Jerina ulica 1) održat će se javna tribina o ponovnoj upotrebi predmeta. Tribina se održava u sklopu aktivnosti projekta Otpad nije smeće, koji provode Grad Split i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a cilj projekta je educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.  

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER