Torba koja spaja: Rendez-vous u Francuskom institutu

Francuski institut u Hrvatskoj lansirao je „tote“ torbe napravljene povodom svoje stote obljetnice, a kreaciju potpisuje hrvatski dizajner Filip Peraić

Uvjereni smo da ste plastičnim vrećicama odlučno rekli „NE!“, ali i dalje trebate torbu koja ima dovoljno mjesta za sve stvari koje vam tijekom dana mogu zatrebati, a istovremeno je elegantna, praktična, čvrsta i trendi. Sve navedene karakteristike ima nova „tote“ torba Francuskog instituta u Hrvatskoj, osim što je, naravno, uz sve to još i „trés chic“.

Pripremajući proslavu svoje stogodišnjice u 2021. godini, Francuski institut u Hrvatskoj (Institut français de Croatie) je kreaciju kolekcionarske „tote“ torbe povjerio hrvatskom dizajneru Filipu Peraiću.

Ova torba predstavlja sve priče i susrete satkane između Francuske i Hrvatske – otkrića, putovanja, učenje jezika – koji su mnogim naraštajima omogućili međusobno upoznavanje. Također dočarava životnost ovog kulturnog odnosa koji se dotiče mnogih područja: umjetnost, književnost, inovacija i kreativnost, umijeće življenja!

Sve to, i još toliko stvari, koje ćete nositi sa sobom u ovoj torbi koja će vas svugdje pratiti. Dvostrana, s dvojezičnim natpisom Rendez-vous à l'Institut français / u Francuskom institutu, omogućit će vam da izaberete raspon boja u skladu s vašim trenutnim raspoloženjem i da se izrazite kako na hrvatskom tako i na francuskom.

„Dizajn torbe inspiriran je značenjem termina 'rendez-vous'. Na torbi je 'mjesto sastanka' šav na sredini, gdje smo spojili različitosti: ilustracija ruke se neočekivano spaja s nogom, spajaju se materijali različitih boja, različita slova i zajedno tvore cjelinu. Torba je šarena, upadljiva (i praktična!). Nadamo se da ćete ju primijetiti i odazvati se na rendez-vous u Francuskom institutu.“ – kazao je dizajner Filip Peraić.

Filip Peraić illustrator je i dizajner s iskustvom rada s IBM-om, Nikeom, Adidasom, Sonyjem, Forbesom, Air Jordanom, Columbia Records, WIRED, Fly Emirates i drugima. Surađivao je s dizajnerskim agencijama kao što su Wieden + Kennedy NY, Ogilvy NY, Frog design  i Interbrand. Njegovo obrazovanje uključuje magisterij na Školi za dizajn u Zagrebu.

Njegov projekt osobne ilustracije „James Harden Illustrated“ pohvalili su The New York Times, CNN, Forbes, USA Today, Yahoo, ESPN, Fast Company, itd. Izlagao je na Art Basel Miami 2019.

Torba „Rendez-vous à l'Institut français“ je u prodaji od 12. rujna 2020. u Francuskom institutu na adresi Preradovićeva 5. Promotivna cijena za članove Francuskog instituta iznosi 90 kuna (do 3. listopada 2020.), a cijena za ostale je 170 kuna.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Otvoreno prvo europsko plutajuće kazalište

U dvije dvorane s 277 i 78 sjedećih mjesta te 295 m2 modularnog prostora, kazalište L'Île Ô nudit će raznovrstan program, tjedne radionice i tečajeve za djecu i mlade. Riječ je o prvoj plutajućoj građevini ove vrste u Europi, a usidrena je na obali rijeke Rhône uz most Gallieni u Lyonu.

Izložba Grand Prix AFEX-a za francusku arhitekturu u svijetu

Francuski institut u Hrvatskoj u svojim prostorima u Zagrebu od 4. travnja do 2. svibnja 2022. predstavlja izložbu u produkciji AFEX-a. Izložba je prvi put postavljena u pariškoj palači Palais Royal od listopada do prosinca 2020. godine.

Izložba „Art Ecology - Art for the Oceans“

Otkrijte izložbu fotografija organizacije Ocean Alliance i skulptura umjetnika Stephana Lupina posvećenu očuvanju i čišćenju oceana kojom se ljude želi potaknuti na odgovornije ponašanje prema prirodi, a posebno prema našim vodama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER