7. Skupština mreže CIVINET SLO-HR-JIE

Grad Zagreb je domaćin godišnjeg regionalnog skupa mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa

Grad Zagreb je domaćin 7. Skupštine i foruma mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, objedinjenog hibridnog događanja koje organizira u suradnji s Tajništvom mreže, udrugom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice te uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER.

Skupština i forum će se održati 8. i 9. rujna 2020. u prostoru ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu, dvorana Akcelerator (Avenija Dubrovnik 15). Svi koji nisu u mogućnosti sudjelovati uživo, događanje će istovremeno pratiti online putem platforme ZOOM.

Skupu će se uvodno obratiti predsjednik Političkog odbora mreže CIVINET Slo-Hr-JIE i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba Sanja Jerković te voditeljica za odnose s javnošću Ivana Rajković Pavlić iz ZICER-a.

Program će započeti u 12:15 sati godišnjom Skupštinom na kojoj će prisutni biti upoznati s radom Mreže u prethodnoj godini te zaključcima Upravnog odbora i programom rada Mreže u 2021. godini. U sklopu Skupštine bit će predstavljen Akademski odbor, čije je osnivanje potaknuto od članova Mreže iz akademske zajednice. Sudionici će biti upoznati i s Političkom izjavom mreže za 2020. godinu.

Program Skupštine završit će primopredajom koordinatorstva Mreže Gradu Zagrebu, novom gradu koordinatoru u sljedećem četverogodišnjem razdoblju (2021. – 2024.).

U nastavku će Kristijan Ležajić iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH predstaviti europsku prometnu politiku u sljedećem programskom razdoblju.

Nakon pauze, slijedi panel rasprava »Budućnost održive urbane mobilnosti u Jugoistočnoj Europi«, u kojoj će uživo i online sudjelovati članovi mreže iz nekoliko zemalja, predstavnici akademske zajednice, gradova, instituta te poslovnog sektora. Program prvog dana završit će u 15 sati.

Sljedeći dan održat će se dva seta zanimljivih predavanja koja će obuhvatiti širok raspon tema povezanih s inovacijama u prometnim politikama te inovativnim tehnologijama i rješenjima za održivu mobilnost. Neke od tema o kojima će se razgovarati su: nove europske smjernice za planove održive urbane mobilnosti, nacionalna podrška održivom planiranju prometa u gradovima Slovenije te uloga prometa u razvoju metropolitanskog područja. Bit će predstavljeni neki primjeri inovativnih pristupa održivoj urbanoj mobilnosti, uključujući alternativna goriva na vodik, pametna parkirna rješenja te inovacija koje mijenjaju promet i urbanu mobilnost na primjeru tvrtke Rimac automobili. Bogat program završit će predstavljanjem projekta »Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama« koji zajedno provode hrvatski članovi mreže CIVINET - ODRAZ, Sindikat biciklista i Fakultet prometnih znanosti te Plana održive urbane mobilnosti Grada Sarajeva za razdoblje 2020.- 2025. Predviđeno trajanje je od 10 do 14.30 sati.

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sj. Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata održivog prometa i bolje mobilnosti. Mreža CIVINET okuplja 180 članova te je najbrojnija i najuspješnija europska mreža CIVINET. Koordinator mreže je Grad Rijeka, a udruga ODRAZ-Održivi razvoj zajednice iz Zagreba, njeno tajništvo.

VEZANE VIJESTI

Otkazana 7. Skupština mreže CIVINET SLO-HR-JIE

7. Skupština mreže trebala se održati u petak 13. ožujka  u prostoru Gradske skupštine Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji s Tajništvom mreže, udrugom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice. Održavanje Skupštine i okruglog stola „Inovacije u prometnim politikama i rješenjima za održivu mobilnost“ odgađa se do daljnjega!

3. CIVINET Forum u Varaždinu

Varaždinska županija i mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pozivaju vas na 3. CIVINET Forum koji će se održati 15. lipnja 2018. u Varaždinu.

Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER