Dobitnik nagrade „Zlatna sjekira“ nastavlja uništavati Medvednicu

Renato Petek: „Otkrivena skupocjena stabla na Sljemenu! Bandić svako plaća 60.000,00 kuna!“

Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, u četvrtak je objavio informaciju prema kojoj će Hrvatske šume prema Ugovoru s Gradom Zagrebom na već teško devastiranoj Medvednici ukloniti još dvadeset „opasnih“ stabala koja su se ispriječila „najskupljoj žičari na svijetu“.

Objavu Renata Peteka prenosimo u cijelosti:

„Ljubitelj skupocjenog namještaja ovaj je put odlučio poharati našu Medvednicu. Gradonačelnik Bandić odlučio je na trasi, već sada najskuplje žičare na svijetu, ukloniti ‘opasna’ stabla. Za rušenje drveća Hrvatske šume će prema Ugovoru s Gradom Zagrebom naplatiti 1.200.000,00 kuna.

Nakon što je izmijenio i produžio trasu žičare, što je značajno poskupilo cijeli basnoslovno skupi projekt, sada dodatno ruši dvadeset stabala devastirajući šumu.

Trasa se vidi iz brojnih dijelova Zagreba i svima je jasno da je zbog vrsta radova oko izgradnje stupova žičare šuma ionako previše stradala. Je li to redovna cijena rušenja stabala te koliko još Hrvatske šume zarade prodajom te građe postaju nova otvorena pitanja, kao i može li se doći do informacija o poziciji svih tih stabala?!

  • Izvor: Facebook / Renato Petek

Osvjedočeni "ljubitelj" zelenila i drveća, poznat po prekomjernoj upotrebi betona i asfalta, završava svoje "monumentalno djelo" u zadnjem mandatu svoje štetne vladavine Zagrebom. I uopće ga nije briga koliko će „spaliti“ našeg novca kako bi dovršio najskuplju žičaru na svijetu.

Nitko, pa niti u HDZ-u nemaju informaciju, niti ih zanima koliko će na kraju projekt koštati, osim što znamo da ćemo žičaru otplaćivati dva desetljeća, da je predimenzionirana, nepotrebnih kapaciteta te da će biti ekonomski neisplativa. No nikome u HDZ-u cijena tog projekta uopće ne smeta. Pitanje je zašto?“

  • Izvor: Facebook / Renato Petek

Podsjećamo, nagrada Zlatna sjekira za hortikulturno uređenje Zagreba gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeljena je na 25. prosvjednom okupljanju inicijative „Vratite magnoliju“, dana 26. rujna 2018. godine, uz glasno odobravanje okupljenih građanki i građana, oduševljenih novim „uređenjem“ Trga žrtava fašizama.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Promatranje ptica u Maksimiru

Ove subote iskoristite lijepo vrijeme i uhvatite sunčeve zrake u šetnji po Maksimirskoj šumi. Pridružite se novom promatranju ptica u organizaciji Udruge BIOM! NAPOMENA: ZBOG NAJAVLJENE KIŠE U SUBOTU, PROMATRANJE PTICA PREBAČENO JE ZA NEDJELJU.

Bandić pokrenuo ustavnu tužbu zbog GUP-a

Gostujući u programu radija Yammat FM, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je danas pokretanje ustavne tužbe zbog GUP-a, kao i datum njegove nove javne rasprave.

Petek: „Bandić građanima Zagreba prodaje veliku šarenu laž“

„U sobi 107, na prvom katu Gradske uprave, imao sam ograničenih 15 minuta vremena za čitanje, bez mogućnosti vođenja bilješki. Tako da prenosim ono što sam zapamtio i zapazio, a ako je nešto pogrešno neka me demantira pročelnica Jozić uz objavu cijelog dokumenta, što ćemo tražiti i dalje, jer se radi o izuzetno vrijednoj imovini Grada, a raspolagati o njoj je izvan ingerencija gradonačelnika.“

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER