U Rijeci se otvara još jedno reciklažno dvorište

Novo reciklažno dvorište u Ulici Jože Vlahovića

Rijeka će od utorka 2. lipnja biti bogatija za još jedno reciklažno dvorište koje se otvara u Ulici Jože Vlahovića, nasuprot Prometne škole.

Riječko KD Čistoća do sada je upravljalo s dva reciklažna dvorišta – onima u Mihačevoj Dragi i na Pehlinu, a treće reciklažno dvorište u Ulici Jože Vlahovića dodatno će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

Novo riječko reciklažno dvorište otvorit će se u utorak uz nazočnost Vojka Obersnela, gradonačelnika Rijeke sa suradnicima, Alenke Košiša Čičin-Šain, zamjenice direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Jasne Kukuljan, direktorice Komunalnog društva Čistoća.

Ukupna vrijednost Projekta reciklažnog dvorišta u Ulici Jože Vlahovića iznosi 1.105.510,61 kn s PDV-om od čega prihvatljivi troškovi iznose 919.035,61 kn. Putem  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike preko strukturnih i kohezijskih fondova EU priznaje 85 % iznosa prihvatljivih troškova, odnosno, bespovratna sredstva iznose 781.180,00 kn s PDV-om.

Reciklažno dvorište u Ulici Jože Vlahovića namijenjeno je isključivo korisnicima s područja Grada Rijeke. Kao i u ostalim reciklažnim dvorištima kojima upravlja KD Čistoća, građani svoj otpad dovoze osobno, unutar radnog vremena reciklažnog dvorišta, identificiraju se na ulazu te bez naknade odlažu svoj otpad u predviđene spremnike.

Podsjetimo, Rijeka ima i svoj Riperaj - jedinstveno mjesto na kojem građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora koji posjeduju potrebna znanja i vještine. Riperaj je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj, a ponovno je otvoren od 1. lipnja, prema novom, prilagođenom radnom vremenu (ponedjeljak, srijeda i petak od 09.00 do 13.00 sati; utorak i četvrtak od 17.00 do 20.00 sati).

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER