Unajmi električni bicikl i uživaj u vožnji kroz Jastrebarsko!

Neke hrvatske lokalne samouprave slijede europske i svjetske trendove

Nakon zimske pauze, građani/ke i svi posjetitelji Jastrebarskog od danas mogu ponovno uživati u vrhunskom biciklističkom iskustvu

Krajem srpnja 2018. godine, u blizini dvorca Erdödy u Jastrebarskom, otvoreno je moderno spremište za električne bicikle namijenjeno iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nexbike sustava naplate.

Ovo spremište za bicikle je ujedno prva garaža s javnim električnim biciklima izgrađena u Hrvatskoj – projekt koji objedinjuje bike sharing tehnologiju s unajmljivanjem gradskih i brdskih električnih bicikala najviše klase.

Nakon zimske pauze, građani i svi posjetitelji Jastrebarskog od danas mogu ponovno uživati u vrhunskom biciklističkom iskustvu, a kako unajmiti električni bicikl u samo nekoliko koraka možete doznati iz priloženog videa.

Grad Jastrebarsko / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Svjetski dan bicikla 2020.

U Zagrebu i okolici, pogođenima razornim potresom 22. ožujka ove godine čije se posljedice i nakon više od dva mjeseca očituju na ulicama u nemogućnosti sigurnog kretanja pločnicima središtem grada i obustavom tramvajskog prometa, bicikl je postao rješenje problema ograničene mobilnosti, nažalost neadekvatno vrednovan i potican od strane lokalne gradske vlasti.

Zadar: e-romobilom protiv gužvi

„Zadar je popularno turističko odredište, pa je to bio prvi razlog zašto smo se odlučili izabrati upravo Zadar za naš pilot-projekt“, rekao je za HRT Radio Zadar Chris Daszkiewicz iz američko-poljske tvrtke Dash koja u suradnji s Gradom Zadrom nudi javne e-romobile.

E-mobilnost: u Beču predstavljen prvi električni fijaker

Ekološki prihvatljiva mobilnost jedan je od najvažnijih faktora u okviru zaštite klime. Grad Beč stoga ulaže u daljnji razvoj svog javnog prijevoza kao i u e-mobilnost. S tim ciljem gradsko energetsko poduzeće „Wien Energie“ svojim sugrađanima želi približiti prednosti i široku ponudu e-mobilnosti u njihovom gradu i potaknuti ih na diskusiju o toj temi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER