U subotu se otvara Kuća u prirodi Zlatna Greda

Lijepa vijest za sve zaljubljenike u prirodu, izletnike i obitelji s djecom

Ove subote, 16. svibnja u 10 sati otvara se poznato slavonsko i baranjsko izletište Kuća u prirodi Zlatna Greda.

„Već s prvim popuštanjem mjera protiv koronavirusa naši sugrađani s područja Slavonije i Baranje željni aktivnog boravka na otvorenom u prirodi počeli su nas kontaktirati tražeći informaciju kada ćemo otvoriti izletište. Zadovoljstvo nam je napokon otvoriti sezonu s novim sadržajima i zagarantiranom zabavom, ali i odmorom. Pored šetnje pustolovnom stazom uz promatranje živog svijeta Kopačkog rita, veslanja, pentranja po adrenalinskom parku, izležavanja na suncu, druženja s konjima, moći ćete uživati i na našim novim kućicama u krošnjama stoljetnih šuma. Za one koji ogladne nakon aktivnog boravka u prirodi u ponudi su novi meniji domaćih i baranjskih jela po pristupačnim cijenama.“ – poručuje Jasmin Sadiković, predsjednik Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek.

Ovogodišnja sezona posebna je za osječku udrugu i Kuću u prirodi – udruga Zeleni Osijek obilježava svoju 25. obljetnicu, a Kuća u prirodi – Eko centar Zlatna Greda 17 godina svog rada. Projekt Eko centar Zlatna Greda pokrenut je s ciljem razvoja održivog eko turizma i očuvanja prirodnih resursa Kopačkog rita, Slavonije i Baranje.

  • Kuća u prirodi Zelena Greda / Zeleni Osijek

Eko centar je ove godine dodatno „ozelenjen“ novoinstaliranim solarnim panelima te punionicom za električna vozila.

„Naš ekološki otisak je sve manji, a doprinos očuvanju okoliša sve veći“, kaže Jasmim Sadiković.

Radno vrijeme izletišta je od četvrtka do nedjelje i blagdanima od 10,00 do 20,00 sati, a ostale dane u tjednu Eko centar Zelena Greda otvoren je za unaprijed dogovorene skupine.

Više informacija o ovom prelijepom izletištu potražite na internetskim stranicama Kuće u prirodi Zlatna Greda.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Osječki Trg Vatroslava Lisinskog gotov četiri mjeseca prije roka

Trg Vatroslava Lisinskog i stara vojna pekara u Tvrđi prošli su tehnički pregled te se na njima obavljaju posljednji radovi pa se sada sa sigurnošću može reći da će biti završeni čak četiri mjeseca prije roka, javlja Glas Slavonije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER