U subotu se otvara Kuća u prirodi Zlatna Greda

Lijepa vijest za sve zaljubljenike u prirodu, izletnike i obitelji s djecom

Ove subote, 16. svibnja u 10 sati otvara se poznato slavonsko i baranjsko izletište Kuća u prirodi Zlatna Greda.

„Već s prvim popuštanjem mjera protiv koronavirusa naši sugrađani s područja Slavonije i Baranje željni aktivnog boravka na otvorenom u prirodi počeli su nas kontaktirati tražeći informaciju kada ćemo otvoriti izletište. Zadovoljstvo nam je napokon otvoriti sezonu s novim sadržajima i zagarantiranom zabavom, ali i odmorom. Pored šetnje pustolovnom stazom uz promatranje živog svijeta Kopačkog rita, veslanja, pentranja po adrenalinskom parku, izležavanja na suncu, druženja s konjima, moći ćete uživati i na našim novim kućicama u krošnjama stoljetnih šuma. Za one koji ogladne nakon aktivnog boravka u prirodi u ponudi su novi meniji domaćih i baranjskih jela po pristupačnim cijenama.“ – poručuje Jasmin Sadiković, predsjednik Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek.

Ovogodišnja sezona posebna je za osječku udrugu i Kuću u prirodi – udruga Zeleni Osijek obilježava svoju 25. obljetnicu, a Kuća u prirodi – Eko centar Zlatna Greda 17 godina svog rada. Projekt Eko centar Zlatna Greda pokrenut je s ciljem razvoja održivog eko turizma i očuvanja prirodnih resursa Kopačkog rita, Slavonije i Baranje.

  • Kuća u prirodi Zelena Greda / Zeleni Osijek

Eko centar je ove godine dodatno „ozelenjen“ novoinstaliranim solarnim panelima te punionicom za električna vozila.

„Naš ekološki otisak je sve manji, a doprinos očuvanju okoliša sve veći“, kaže Jasmim Sadiković.

Radno vrijeme izletišta je od četvrtka do nedjelje i blagdanima od 10,00 do 20,00 sati, a ostale dane u tjednu Eko centar Zelena Greda otvoren je za unaprijed dogovorene skupine.

Više informacija o ovom prelijepom izletištu potražite na internetskim stranicama Kuće u prirodi Zlatna Greda.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Madridska Metropolitanska šuma bit će nova zelena pluća grada

Glavni španjolski grad  se protiv klimatskih promjena i onečišćenja zraka bori sadnjom 75 km dugog „zelenog zida“ s gotovo pola milijuna novih stabala. Golema urbana šuma nazvana Bosque Metropolitano (Metropolitanska šuma) povezat će postojeće šume i zelene površine oko grada te građanima donijeti nove parkove i rekreacijske površine, biciklističke i pješačke staze te dječja igrališta.

Osijek sada ima čak 45 km biciklističkih staza

Dovršetkom novih staza prema Tenji i Bilju, Osijek od sada raspolaže s čak 45 kilometara biciklističkih staza, izvijestila je Osječka televizija.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER