Osijek sada ima čak 45 km biciklističkih staza

Grad na Dravi ima najrazvijeniju biciklističku mrežu u Hrvatskoj

Dovršetkom novih staza prema Tenji i Bilju, Osijek od sada raspolaže s čak 45 kilometara biciklističkih staza, izvijestila je Osječka televizija.

Grad Osijek je prije dvije godine započeo s realizacijom nova 3,6 kilometra biciklističkih staza, i to na potezu do prigradskog naselja Tenje te do Općine Bilje.

Projekt vrijedan 3,9 milijuna kuna, od čega je Grad Osijek izdvojio 700 tisuća, a ostatak osigurao iz europskih fondova, uspješno je priveden kraju pa Osijek od sada ima ukupno 45 kilometara biciklističkih staza. Kako tvrde iz gradske uprave, na tomu se ne misli stati, a cilj je u budućnosti Osijek biciklističkim stazama povezati sa svim okolnim naseljima.

Završna konferencija projekta održana je na trasi biciklističke staze prema Bilju koja je zapravo pretvorena u biciklističko-pješačku stazu širine četiri metra uz koju je postavljena i senzorska javna rasvjeta kako bi se uštedjelo na potrošnji električne energije. Uz to, uz samu Biljsku cestu postavljeni su i odbojnici kako bi se dodatno povećala sigurnost biciklista i pješaka.

Osječka televizija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Jedan Osječanin je pokrenuo promjenu!

Zahvaljujući entuzijazmu Osječanina Alena Šterna Grad Osijek će posaditi stabla duž nove biciklističke staze, javlja portal Osijek031.com.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER