Zagreb: Apel za pridržavanje termina odvoza otpada

Budimo odgovorni, ostanimo doma i čuvajmo zdravlje!

Zagrebački holding je građankama i građanima Zagreba u nedjelju 5. travnja ponovno uputio apel za pridržavanje termina odvoza otpada i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije.

U zagrebačkoj Čistoći ponovno apeliraju na odgovorno postupanje s otpadom i pridržavanje rasporeda odvoza otpada prilagođenog nastaloj situaciji i mjerama. Tako se u tjednu od 6.-12. travnja odvozi papir, a u tjednu od 13.-19. travnja plastična i metalna ambalaža. Tjedni raspored za gradske četvrti ili mjesne odbore ostaje isti, no frakcija otpada koja se odvozi do daljnjeg je različita po tjednu.

Građanke i građani Zagreba mole se za suradnju i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije te da plastične vrećice i papir ne iznose na javne površine prije predviđenog dana odvoza.

Raspored odvoza biootpada, otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže možete pronaći na ovoj poveznici.

Podsjećamo kako je slijedom preporuka Stožera civilne zaštite RH za kućanstva i ostale zatvorene prostore, Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća objavio upute za odlaganje otpada za osobe u samoizolaciji.

Ekovjesnik


 

VEZANE VIJESTI

Hoćemo li uskoro usisavati plastični otpad iz oceana?

Možda zvuči krajnje neobično i gotovo nemoguće, ali američka neprofitna organizacija Clear Blue Sea sagradila je poluautonomni robot katamaran s kojim iz oceana namjerava usisati što više otpada. Priču o tome objavio je Washington Post.

Zagreb: Apel za pridržavanje termina odvoza otpada

Zagrebački holding je građankama i građanima Zagreba u nedjelju ponovno uputio apel za pridržavanje termina odvoza otpada i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije.

Upute o odlaganju otpada za osobe u samoizolaciji

Zagrebački holding je građankama i građanima Zagreba uputio apel za pridržavanje termina odvoza otpada i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije, kao i upozorenje o načinu postupanja s otpadom osoba u samoizolaciji.

Bandić mora povući novi cjenik za otpad kojim se pljačka građane!

Zelena akcija zahtijeva povlačenje novog cjenika za naplatu odvoza komunalnog otpada u Zagrebu. Traži i izmjenu gradske Odluke o naplati i odvozu otpada kako bi se uspostavila pravedna naplata prema stvarno proizvedenim količinama miješanog otpada te unaprijedio kaotičan način prikupljanja otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER