Francuski poljoprivrednik zdravstvenim djelatnicima uputio zahvalu sa polja

Baptiste Marquie je na svom polju traktorom ispisao golemo „HVALA“

Dok većina Francuza svake večeri s prozora i balkona plješće zaposlenicima bolnica, ali i svima ostalima koji neumorno rade na sprječavanju širenja zaraze koronavirusom te osiguravanju normalnog odvijanja života, jedan poljoprivrednik odlučio im se zahvaliti na vrlo originalan način.

Baptiste Marquié iz Caignaca (Haute-Garonne) je traktorom na svom polju nacrtao srce i ispisao golemo „Merci“ (hvala), široko 150 i visoko 60 metara. Svoju je zahvalu istovremeno snimao dronom i zatim objavio video na Facebooku, gdje je od 29. ožujka do sada pregledan više od 31.000 puta.

„Nisam znao da će toliko ljudi vidjeti moju objavu“, izjavio je za France Bleu Baptiste Marquié, potpredsjednik sindikata mladih poljoprivrednika i zamjenik načelnika ove male komune u blizini Toulousea.

  • Baptiste Marquié / Facebook

„Važno je istaknuti da i poljoprivrednici svakodnevno marljivo rade, kao i vozači kamiona koji prevoze naše proizvode te, naravno, svi radnici u zdravstvu koji su na čelu naše borbe protiv širenja zaraze koronavirusom“, dodao je Marquié.

I drugi su francuski poljoprivrednici došli na istu ili sličnu ideju, poput Christiana Daniaua, koji je pomoću svog traktora ispisao ogromno „Merci les soignants“ („hvala njegovateljima“) u polju pokraj Puygeliera u blizini Angoulêmea, o čemu također svjedoči video snimljen dronom.

S.F. / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

COVID-19: Solidarnost među europskim susjedima

Od izbijanja pandemije koronavirusa, državljani EU-a pokazali su do sada nezabilježenu solidarnost, pomažući jedni drugima u svemu, od donacija maski za lice do organizacije povratnih avionskih letova za Europljan(k)e koj(e)i su usred pandemije ostali u zemljama izvan EU-a.

Sredstva EU-a za istraživanje koronavirusa

EU podržava istraživanje cjepiva protiv koronavirusa, kao i načine za usporavanje pandemije i razvoj bolje dijagnostike. S tim ciljem osigurana su značajna sredstva za istraživanje i daljnji razvoj pripravnosti za hitne slučajeve u zdravstvu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER