„Grafitima za vodu“

Svjetski dan voda 2020. u Rijeci obilježen otvorenjem izložbe na Korzu

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda, u organizaciji KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. i Grada Rijeke, od danas pa do 25. ožujka 2020. godine, na postamentima na Korzu postavljena je izložba fotografija pod nazivom „Grafitima za vodu“.

Izložba podsjeća i poziva na osvještavanje o značaju vode i vodnih resursa za opstanak planeta te potrebu za prilagodbom novim klimatskim okolnostima.

Izložbom „ Grafitima za vodu“ na se dvadeset postamenata povezuju motivi „Voda i klimatske promjene“, što je ovogodišnja međunarodna tema Svjetskog dana voda te stoljetna utkanost vode u životne sfere „grada koji teče“.

  • Foto: Grad Rijeka

Motive su kreativno interpretirala sedmorica riječkih grafitera: Bien, Najki, Bibi, Mega, Baz, Čomi i Rakun, a fotograf Marko Gracin je svaki od grafita prostorno smjestio na prepoznatljivu gradsku lokaciju te zabilježio postupak umjetničkog stvaranja.

Javno otvaranje izložbe nije održano slijedom preporuka i mjera suzbijanja širenja korona virusa. Prema istim preporukama i mjerama odgađaju se sva planirana događanja povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zeleni oporavak i klimatska kriza nisu dovoljno zastupljeni u predizbornoj kampanji

Aktivisti i aktivistkinje Greenpeacea su u utorak navečer pored Medvedgrada u Zagrebu organizirali projekciju poruka i vizuala na šumu kako bi ukazali na važnost zelenog oporavka, odnosno dovođenja zaštite klime i okoliša u središte planiranja oporavka od gospodarske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Svjetski dan voda 2020. – Voda i klimatske promjene

Svjetski dan voda obilježava se dana 22. ožujka 2020. već dvadeset i sedmu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja vodnih resursa. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

Svjetski dan voda 2019. – Voda za sve

Svjetski dan voda obilježava se dana 22. ožujka 2019. već dvadeset i šestu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja vodnih resursa. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

Svjetski je dan voda

Dana 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda. Taj dan ukazuje na važnost pitke vode i održivog upravljanja vodnim resursima. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER