„Grafitima za vodu“

Svjetski dan voda 2020. u Rijeci obilježen otvorenjem izložbe na Korzu

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda, u organizaciji KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. i Grada Rijeke, od danas pa do 25. ožujka 2020. godine, na postamentima na Korzu postavljena je izložba fotografija pod nazivom „Grafitima za vodu“.

Izložba podsjeća i poziva na osvještavanje o značaju vode i vodnih resursa za opstanak planeta te potrebu za prilagodbom novim klimatskim okolnostima.

Izložbom „ Grafitima za vodu“ na se dvadeset postamenata povezuju motivi „Voda i klimatske promjene“, što je ovogodišnja međunarodna tema Svjetskog dana voda te stoljetna utkanost vode u životne sfere „grada koji teče“.

  • Foto: Grad Rijeka

Motive su kreativno interpretirala sedmorica riječkih grafitera: Bien, Najki, Bibi, Mega, Baz, Čomi i Rakun, a fotograf Marko Gracin je svaki od grafita prostorno smjestio na prepoznatljivu gradsku lokaciju te zabilježio postupak umjetničkog stvaranja.

Javno otvaranje izložbe nije održano slijedom preporuka i mjera suzbijanja širenja korona virusa. Prema istim preporukama i mjerama odgađaju se sva planirana događanja povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Svjetski dan voda 2023.: „Ubrzavanje promjena“

Svjetski dan voda obilježava se dana 22. ožujka već tridesetu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost voda i vodnih resursa, njihove zaštite te promicanja održivog korištenja. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

Svjetski dan voda 2022.: Podzemne vode – učinimo nevidljivo vidljivim

Svjetski dan voda obilježava se dana 22. ožujka već dvadeset i devetu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost voda i vodnih resursa, njihove zaštite te promicanja održivog korištenja. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

Svjetski dan voda 2021. – Vrednovanje vode

Svjetski dan voda obilježava se dana 22. ožujka već dvadeset i osmu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja vodnih resursa. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER