Američki zoološki vrt ima zanimljiv prijedlog za Valentinovo

Ususret danu zaljubljenih: Ako vam bivši ili bivša nisu ostali u najboljoj uspomeni, zašto po njemu ili njoj ne biste nazvali žohara?

Želite li se osvetiti svom bivšem ili bivšoj i zaliječiti svoje slomljeno srce? Zanimljiva mogućnost pruža vam se na sam dan zaljubljenih u zoološkom vrtu u teksaškom gradu San Antoniju.

Zoološki vrt u San Antoniju po prvi put organizira događaj naziva „Cry Me A Cockroach“ na kojem svi zainteresirani žohare mogu nazvati imenom svoje bivše ljubavi i gledati dok ih jede druga životinja.

Većina zaljubljenih će ovaj blagdan ljubavi provesti u nešto romantičnijem ozračju, ali netko će već svoje slomljeno srce pokušati zaliječiti na ovaj način. Za samo 5 dolara čuvari ovog zoološkog vrta nahranit će ptice i druge životinje ovim svježe krštenim žoharima. No, to nije sve - zoološki vrt nudi i mogućnost davanja imena prethodno smrznutim miševima kojima će se potom nahraniti zmije. Ta zadovoljština će posjetitelje slomljenog srca stajati ipak 25 dolara, a svatko kao potvrdu dobiva fotografiju koju može podijeliti na društvenim mrežama.

Akcija „Cry Me a Cockroach“ završava 14. veljače u 18 sati po lokalnom vremenu. Zoološki vrt svima jamči anonimnost, a na svojoj će internetskoj i Facebook stranici objaviti samo imena nesretnih žohara i miševa tijekom izravnog prijenosa hranjenja ptica i zmija.

Podsjetimo, dobitnik glavne nagrade na natječaju koji je prošle godine uoči Valentinova pokrenuo sydneyski Wild Life Sydney, imenom svoje bivše ljubavi nazvao je jednu vrlo opasnu stanarku zoološkog vrta – iznimno otrovnu australsku smeđu zmiju (Pseudonaja textilis).

Natječaj je imao i strogo određena pravila: natjecatelji su morali ponuditi dobro i uvjerljivo objašnjenje zašto bi se zmija trebala nazvati baš imenom njihovog bivšeg ili bivše, a za to „zadovoljstvo“ trebali su izvršiti malu donaciju za zaštitu divljih životinja te time pomoći financiranje istraživanja i edukacijskih programa.

Direktor sydneyskog zoološkog vrta, Mark Connolly, izjavio je tada kako svi trebaju imati razlog za slavljenje Valentinova, čak i oni koji su nesretni u ljubavi. Pobjednik natječaja dobio je i godišnju kartu zoološkog vrta kako bi zmiju mogao redovito posjećivati.

Slične ideje imali su i već neki drugi svjetski zoološki vrtovi. Tako je zoološki vrt u San Franciscu 2015. godine pokrenuo program prema kojem su posjetitelji škorpionima i žoharima također mogli davati imena svojih bivših ljubavi, a sličan program imao je i zoološki vrt u Bronxu.

Zoološki vrt grada Zagreba: Ljubav u zraku, na tlu i u vodi

„Amorove strelice fijuču maksimirskom šumom. U to smo uvjereni i mi, djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba koji svakodnevno svjedočimo ljubavi u životinjskom svijetu", stoji u najavi Zoološkog vrta grada Zagreba koji za Valentinovo organizira prigodne ljubavne ture. Najromantičnija tura održat će se na samo Valentinovo s početkom u 12 sati. Taj dan svi parovi u Vrt mogu ući po cijeni jedne ulaznice, a ljubavnim turama posjetitelji se mogu pridružiti i ovog vikenda. U subotu i nedjelju (15. i 16. veljače) u obilaske se pod vodstvom edukatora kreće u 12 i 14 sati.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Rijeka 2020: Majstorska radionica suhozidne gradnje

Susjedstvo Kampus, jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, poziva sve zainteresirane građane na besplatnu majstorsku radionicu izrade suhozida, namijenjenu svim uzrastima (od djece do umirovljenika), koja će se održavati od 24. veljače do 1. ožujka 2020. godine, svakodnevno od 10 do 17 sati na Sveučilišnom Kampusu Rijeka (Radmile Matejčić 3, teren pored Građevinskog fakulteta).

Zrinka i Pero stigli u čakovečki park

Kao što je bilo i najavljeno, vjeverice iz zagrebačkog Zoološkog vrta jučer su stigle u čakovečki Perivoj Zrinskih. Dvije jedinke crvene vjeverice, nazvane Zrinka i Pero smještene su u posebno izrađenu nastambu, a nakon što se prilagode novoj sredini, bit će puštene na slobodu.

Povratak vjeverica u čakovečki park

Sporazum o suradnji na projektu „Repopulacija obične ili crvene vjeverice na području Perivoja Zrinskih u Čakovcu“ potpisan je ovog petka na inicijativu čakovečke I. osnovne škole. Projekt je vrijedan oko 70 tisuća kuna te se u potpunosti financira iz Proračuna Grada Čakovca.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER