Američki zoološki vrt ima zanimljiv prijedlog za Valentinovo

Ususret danu zaljubljenih: Ako vam bivši ili bivša nisu ostali u najboljoj uspomeni, zašto po njemu ili njoj ne biste nazvali žohara?

Želite li se osvetiti svom bivšem ili bivšoj i zaliječiti svoje slomljeno srce? Zanimljiva mogućnost pruža vam se na sam dan zaljubljenih u zoološkom vrtu u teksaškom gradu San Antoniju.

Zoološki vrt u San Antoniju po prvi put organizira događaj naziva „Cry Me A Cockroach“ na kojem svi zainteresirani žohare mogu nazvati imenom svoje bivše ljubavi i gledati dok ih jede druga životinja.

Većina zaljubljenih će ovaj blagdan ljubavi provesti u nešto romantičnijem ozračju, ali netko će već svoje slomljeno srce pokušati zaliječiti na ovaj način. Za samo 5 dolara čuvari ovog zoološkog vrta nahranit će ptice i druge životinje ovim svježe krštenim žoharima. No, to nije sve - zoološki vrt nudi i mogućnost davanja imena prethodno smrznutim miševima kojima će se potom nahraniti zmije. Ta zadovoljština će posjetitelje slomljenog srca stajati ipak 25 dolara, a svatko kao potvrdu dobiva fotografiju koju može podijeliti na društvenim mrežama.

Akcija „Cry Me a Cockroach“ završava 14. veljače u 18 sati po lokalnom vremenu. Zoološki vrt svima jamči anonimnost, a na svojoj će internetskoj i Facebook stranici objaviti samo imena nesretnih žohara i miševa tijekom izravnog prijenosa hranjenja ptica i zmija.

Podsjetimo, dobitnik glavne nagrade na natječaju koji je prošle godine uoči Valentinova pokrenuo sydneyski Wild Life Sydney, imenom svoje bivše ljubavi nazvao je jednu vrlo opasnu stanarku zoološkog vrta – iznimno otrovnu australsku smeđu zmiju (Pseudonaja textilis).

Natječaj je imao i strogo određena pravila: natjecatelji su morali ponuditi dobro i uvjerljivo objašnjenje zašto bi se zmija trebala nazvati baš imenom njihovog bivšeg ili bivše, a za to „zadovoljstvo“ trebali su izvršiti malu donaciju za zaštitu divljih životinja te time pomoći financiranje istraživanja i edukacijskih programa.

Direktor sydneyskog zoološkog vrta, Mark Connolly, izjavio je tada kako svi trebaju imati razlog za slavljenje Valentinova, čak i oni koji su nesretni u ljubavi. Pobjednik natječaja dobio je i godišnju kartu zoološkog vrta kako bi zmiju mogao redovito posjećivati.

Slične ideje imali su i već neki drugi svjetski zoološki vrtovi. Tako je zoološki vrt u San Franciscu 2015. godine pokrenuo program prema kojem su posjetitelji škorpionima i žoharima također mogli davati imena svojih bivših ljubavi, a sličan program imao je i zoološki vrt u Bronxu.

Zoološki vrt grada Zagreba: Ljubav u zraku, na tlu i u vodi

„Amorove strelice fijuču maksimirskom šumom. U to smo uvjereni i mi, djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba koji svakodnevno svjedočimo ljubavi u životinjskom svijetu", stoji u najavi Zoološkog vrta grada Zagreba koji za Valentinovo organizira prigodne ljubavne ture. Najromantičnija tura održat će se na samo Valentinovo s početkom u 12 sati. Taj dan svi parovi u Vrt mogu ući po cijeni jedne ulaznice, a ljubavnim turama posjetitelji se mogu pridružiti i ovog vikenda. U subotu i nedjelju (15. i 16. veljače) u obilaske se pod vodstvom edukatora kreće u 12 i 14 sati.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER