U Ivanovcu svečano otvorena rekonstruirana zgrada dječjeg vrtića

U Čakovcu nemaju problema s demografijom, a uspješno planiraju i osiguravaju vrtićke kapacitete

Područni odjel Dječjeg vrtića „Cvrčak“, „Pčelice“ u Ivanovcu, od utorka je bogatiji za nove i obnovljene prostore. Provedbom projekta „Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje dječjeg vrtića – Područni odjel „Pčelice“ u Ivanovcu“, osigurani su bolji uvjeti u postojećim prostorijama te su nadograđene i nove.

Tako je dobiveno 208 četvornih metara potpuno novog prostora, gdje su se osim velike prostorije za mališane, smjestile i kuhinja te sanitarni prostori. Ovim ulaganjem stvorili su se i uvjeti za otvaranje i formiranje nove, treće vrtićke skupine za 25 djece. Također,  sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe zaposlen je još jedan odgajatelj te jedna spremačica.

Grad Čakovec je projekt obnove prijavio na Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., a ugovor s Ministarstvom poljoprivrede potpisan je u siječnju prošle godine. Projekt je ukupne vrijednosti 2,1 milijun kuna, od čega je 80 posto financirano iz Programa ruralnog razvoja, dok je ostatak osiguran iz Proračuna Grada Čakovca.

Na svečanom otvaranju, uz ravnateljicu Dječjeg vrtića „Cvrčak Lidiju Varošanec, uzvanike i goste pozdravio je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Tom je prilikom istaknuo da su u nekoliko proteklih godina u  obnovu i izgradnju vrtićkih objekata na području Grada Čakovca uložena znatna sredstva. Dodao je kako su u planu i dodatna ulaganja u uređenje postojećih objekata javnih vrtića, pogotovo jaslica. Također, s investicijama su krenuli i privatni vrtići, tako  da će, unatoč pozitivnim demografskim pokazateljima, odnosno većem broju djece koja se upisuju u vrtiće, na području Čakovca će biti dovoljno vrtićkih kapaciteta.

Na upis u jaslice trenutno čeka 47 djece s područja Grada Čakovca. U predškolskim ustanovama na području Grada trenutno je ukupno smješteno 1265 djece, od toga u javnim vrtićima 998 djece, što broji 50 skupina - 11 jasličkih, 31 vrtićka i 8 mješovitih.

Prilikom svečanog otvaranja obnovljenog i dograđenog vrtića u Ivanovcu, vrpcu su prerezali mališani Iva i Kate Žerjav te Frano Kraljić, a himnu je otpjevala učenica Osnovne škole Ivanovec Josipa Petrović.

Grad Čakovec / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Čakovcu otvorene nove jaslice

Nakon nekoliko mjeseci gradnje te obavljenog tehničkog pregleda, u petak je svečano otvoren novoizgrađeni objekt u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u čakovečkim Martanama. Investicija je bila vrijedna nešto manje od 5 milijuna kuna, a s 1,2 mil. kuna jaslice je sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Perivoju Zrinskih vraća se stari sjaj

Perivoj Zrinskih u Čakovcu se obnavlja prema studiji koju je prije četiri godine naručio Grad Čakovec, izradio ju je Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, a radove obavlja GKP Čakom. Radovi na njegovoj revitalizaciji započeli su prije tjedan dana kada su srušena bolesna i dotrajala stabla, a već sljedećeg mjeseca počinje sadnja novih stabala.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER