U Čakovcu otvorene nove jaslice

Investicija je ukupno stajala 4.801.769,78 kuna

Nakon nekoliko mjeseci gradnje te obavljenog tehničkog pregleda, u petak je svečano otvoren novoizgrađeni objekt u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u čakovečkim Martanama. Investicija je bila vrijedna nešto manje od 5 milijuna kuna, a s 1,2 mil. kuna jaslice je sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U novom se objektu nalaze dvije prostorije za jasličke skupine, pomoćne prostorije, spojni hodnik te terasa, ukupne veličine 500 četvornih metara. U njima je već od prošlog tjedna smješteno 32 djece, čime su znatno smanjene liste čekanja za smještaj u jaslicama na području Grada Čakovca.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“, u čijem sklopu djeluje vrtić „Maslačak“, je istaknula kako su novi jaslički kapaciteti prijeko potrebni, posebice u ovom dijelu Čakovca gdje živi mnogo mladih obitelji te se zahvalila Gradu Čakovcu što je prepoznao potrebe i izgradio ovaj objekt.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je kako je ova investicija dio planiranih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Čakovca.

„Lani je energetski obnovljen vrtić u Mačkovcu, a ove godine i dogradnja vrtića u Ivanovcu. Sve te investicije zajedno stoje gotovo 9 milijuna kuna, a 3,3 milijuna kuna osigurano je iz vanjskih izvora“, rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač te naglasio da je na području Grada Čakovca 75 posto djece u dobi od 3 do 6 godina polazi vrtić, što je u nacionalnim okvirima jedan od najboljih rezultata.

Foto: Grad Čakovec

„Grad Čakovec ponosi se titulom Grada prijatelja djece, svake godine nastojimo taj status dodatno potvrditi, a ovaj novi objekt tome ide u prilog. Dio je naše strategije koja investicije u obrazovanje, kako u gradnju i obnovu zgrada, tako i u takozvane nadstandarde stavlja u prvi plan. Uostalom, upravo zbog tih ulaganja i strategije u obrazovanju, prošle smo godine proglašeni najboljim gradom u Hrvatskoj.“, naglasio je gradonačelnik Kovač.

Novi objekt simboličnim su presijecanjem vrpce u uporabu predali oni kojima je i namijenjen – djeca, polaznici „Maslačka“. Vrpcu je prerezala Marta iz starije grupe, koja će iz ove ustanove, kao i sva ostala djeca, zahvaljujući ponajprije odgojiteljicama jednog dana otići prepuna prelijepih sjećanja na vrtićke dane.

Investicija je ukupno stajala 4,801.769,78 kuna. U taj iznos, osim gradnje, uračunata je i nabavka opreme te uređenje okoliša.

Grad Čakovec / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Ivanovcu svečano otvorena rekonstruirana zgrada dječjeg vrtića

Područni odjel Dječjeg vrtića „Cvrčak“, „Pčelice“ u Ivanovcu, od utorka je bogatiji za nove i obnovljene prostore. Provedbom projekta „Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje dječjeg vrtića – Područni odjel „Pčelice“ u Ivanovcu“, osigurani su bolji uvjeti u postojećim prostorijama te su nadograđene i nove.

Perivoju Zrinskih vraća se stari sjaj

Perivoj Zrinskih u Čakovcu se obnavlja prema studiji koju je prije četiri godine naručio Grad Čakovec, izradio ju je Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, a radove obavlja GKP Čakom. Radovi na njegovoj revitalizaciji započeli su prije tjedan dana kada su srušena bolesna i dotrajala stabla, a već sljedećeg mjeseca počinje sadnja novih stabala.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER