U Čakovcu otvorene nove jaslice

Investicija je ukupno stajala 4.801.769,78 kuna

Nakon nekoliko mjeseci gradnje te obavljenog tehničkog pregleda, u petak je svečano otvoren novoizgrađeni objekt u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u čakovečkim Martanama. Investicija je bila vrijedna nešto manje od 5 milijuna kuna, a s 1,2 mil. kuna jaslice je sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U novom se objektu nalaze dvije prostorije za jasličke skupine, pomoćne prostorije, spojni hodnik te terasa, ukupne veličine 500 četvornih metara. U njima je već od prošlog tjedna smješteno 32 djece, čime su znatno smanjene liste čekanja za smještaj u jaslicama na području Grada Čakovca.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“, u čijem sklopu djeluje vrtić „Maslačak“, je istaknula kako su novi jaslički kapaciteti prijeko potrebni, posebice u ovom dijelu Čakovca gdje živi mnogo mladih obitelji te se zahvalila Gradu Čakovcu što je prepoznao potrebe i izgradio ovaj objekt.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je kako je ova investicija dio planiranih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Čakovca.

„Lani je energetski obnovljen vrtić u Mačkovcu, a ove godine i dogradnja vrtića u Ivanovcu. Sve te investicije zajedno stoje gotovo 9 milijuna kuna, a 3,3 milijuna kuna osigurano je iz vanjskih izvora“, rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač te naglasio da je na području Grada Čakovca 75 posto djece u dobi od 3 do 6 godina polazi vrtić, što je u nacionalnim okvirima jedan od najboljih rezultata.

Foto: Grad Čakovec

„Grad Čakovec ponosi se titulom Grada prijatelja djece, svake godine nastojimo taj status dodatno potvrditi, a ovaj novi objekt tome ide u prilog. Dio je naše strategije koja investicije u obrazovanje, kako u gradnju i obnovu zgrada, tako i u takozvane nadstandarde stavlja u prvi plan. Uostalom, upravo zbog tih ulaganja i strategije u obrazovanju, prošle smo godine proglašeni najboljim gradom u Hrvatskoj.“, naglasio je gradonačelnik Kovač.

Novi objekt simboličnim su presijecanjem vrpce u uporabu predali oni kojima je i namijenjen – djeca, polaznici „Maslačka“. Vrpcu je prerezala Marta iz starije grupe, koja će iz ove ustanove, kao i sva ostala djeca, zahvaljujući ponajprije odgojiteljicama jednog dana otići prepuna prelijepih sjećanja na vrtićke dane.

Investicija je ukupno stajala 4,801.769,78 kuna. U taj iznos, osim gradnje, uračunata je i nabavka opreme te uređenje okoliša.

Grad Čakovec / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Perivoju Zrinskih vraća se stari sjaj

Perivoj Zrinskih u Čakovcu se obnavlja prema studiji koju je prije četiri godine naručio Grad Čakovec, izradio ju je Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog, a radove obavlja GKP Čakom. Radovi na njegovoj revitalizaciji započeli su prije tjedan dana kada su srušena bolesna i dotrajala stabla, a već sljedećeg mjeseca počinje sadnja novih stabala.

Stjepan Kovač: Čakovec u svemu prati europske trendove

Ako gledate nezavisna istraživanja koja se provode po Hrvatskoj uspoređujući jedinice lokalne samouprave, Čakovec je uvijek pri vrhu. Bila to zaštita okoliša, nadstandard u obrazovanju, odnos prema udrugama civilnog društva ili pak poduzetnička klima, Grad Čakovec ulazi među najuspješnije jedinice lokalne samouprave u zemlji. Uspoređujemo se, ponajprije s onima koji su na nekim područjima bolji od nas, koristeći njihova iskustva i međusobno surađujući kako bi bili što bolji.

Čakovečka knjižnica dobila dizalo

Zahvaljujući ugradnji dizala, prošle godine otvoreni novi prostori Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec, pristupačniji su korisnicima ove ustanove. Novo dizalo, vrijedno 360 tisuća kuna, danas su simbolično predali na uporabu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pročelnik Konzervatorskog ureda u Varaždinu Željko Trstenjak i ravnateljica Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec Ljiljana Križan.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER