Austrijski biciklistički samit ovog ožujka u Beču

Poseban naglasak konferencije je na ulozi biciklizma u borbi protiv klimatskih promjena

U Beču se od 29. do 31. ožujka ove godine održava 13. Austrijski biciklistički samit. Radi se o najvažnijoj stručnoj konferenciji o biciklizmu u toj zemlji, a okupit će oko 500 austrijskih i stranih stručnjaka iz područja gospodarstva, uprave, znanosti te predstavnika politike i nevladinih organizacija.

Pod sloganom „Biciklizam štiti okoliš” raspravljat će se o njegovoj ulozi u borbi protiv klimatskih promjena kao i o mogućnostima njegova promicanja te jačanju svijesti o važnosti biciklističkog prometa. Osim toga, razgovarat će se i o temama poput biciklističke infrastrukture u gradovima i općinama, potrebnih resursa te prilagodbe javnog prostora klimatskim promjenama.

© Mobilitätsagentur Wien

Kotizacija za konferenciju iznosi 49 eura. Studente, članove nevladinih organizacija i sudionike iz jugoistočne Europe očekuju razne atraktivne pogodnosti pa čak i mogućnost besplatnog sudjelovanja. Osim toga, svi koji se prijave do 31. siječnja, dobit će priliku za osvajanje sklopivog bicikla marke Brompton.

U sklopu konferencije održat će se i izložba koja će poslužiti kao idealna prilika za predstavljanje proizvoda, inovacija i usluga vezanih uz biciklizam. Prigodan početak „Austrijskog biciklističkog samita” obilježit će biciklistička parada pod nazivom „RADpaRADe” u sklopu koje će na bečkim ulicama zajedno s nekoliko tisuća biciklista moći pedalirati i sudionici ove konferencije.

  • Jedna od novijih biciklističkih staza prolazi pored čuvene galerije Secession te uz Linke Wienzeile vodi prema tržnici Naschmarkt / Foto © Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner

Prijava za konferenciju moguća je na putem ove poveznice, a više informacija o samoj konferenciji možete pronaći ovdje. Kako je bečka biciklistička parada izgledala prošle godine, pogledajte u priloženom videu.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Biciklistički promet u Beču obara rekorde

U doba klimatskih promjena bicikl postaje sve značajnije prijevozno sredstvo. Da su toga svjesni i građani Beča, pokazuju statistički podaci o tamošnjem biciklističkom prometu koji je od 2011. godine do danas u neprestanom porastu. Vožnja biciklom je, naime, nakon pješačenja najpovoljnija prometna opcija koja uz to i čuva okoliš.

Završena prva dionica nove biciklističke staze u Beču

Dok su u Zagrebu vijesti o puknuću cjevovoda, vrelovoda ili bilo koje druge zastarjele i loše održavane gradske infrastrukture gotovo svakodnevne, Beč svakog dana iznenađuje podizanjem kvalitete javnog prostora. Jučer je, primjerice, otvorena prva dionica nove biciklističke staze uz Linke Wienzeile kojom će biciklisti sada lakše i sigurnije moći stići do poznate bečke tržnice Naschmarkt.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER