Austrijski biciklistički samit ovog ožujka u Beču

Poseban naglasak konferencije je na ulozi biciklizma u borbi protiv klimatskih promjena

U Beču se od 29. do 31. ožujka ove godine održava 13. Austrijski biciklistički samit. Radi se o najvažnijoj stručnoj konferenciji o biciklizmu u toj zemlji, a okupit će oko 500 austrijskih i stranih stručnjaka iz područja gospodarstva, uprave, znanosti te predstavnika politike i nevladinih organizacija.

Pod sloganom „Biciklizam štiti okoliš” raspravljat će se o njegovoj ulozi u borbi protiv klimatskih promjena kao i o mogućnostima njegova promicanja te jačanju svijesti o važnosti biciklističkog prometa. Osim toga, razgovarat će se i o temama poput biciklističke infrastrukture u gradovima i općinama, potrebnih resursa te prilagodbe javnog prostora klimatskim promjenama.

© Mobilitätsagentur Wien

Kotizacija za konferenciju iznosi 49 eura. Studente, članove nevladinih organizacija i sudionike iz jugoistočne Europe očekuju razne atraktivne pogodnosti pa čak i mogućnost besplatnog sudjelovanja. Osim toga, svi koji se prijave do 31. siječnja, dobit će priliku za osvajanje sklopivog bicikla marke Brompton.

U sklopu konferencije održat će se i izložba koja će poslužiti kao idealna prilika za predstavljanje proizvoda, inovacija i usluga vezanih uz biciklizam. Prigodan početak „Austrijskog biciklističkog samita” obilježit će biciklistička parada pod nazivom „RADpaRADe” u sklopu koje će na bečkim ulicama zajedno s nekoliko tisuća biciklista moći pedalirati i sudionici ove konferencije.

  • Jedna od novijih biciklističkih staza prolazi pored čuvene galerije Secession te uz Linke Wienzeile vodi prema tržnici Naschmarkt / Foto © Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner

Prijava za konferenciju moguća je na putem ove poveznice, a više informacija o samoj konferenciji možete pronaći ovdje. Kako je bečka biciklistička parada izgledala prošle godine, pogledajte u priloženom videu.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

U Beču 2021. više od 9,3 milijuna biciklista i biciklistica!

Velik broj Bečanki i Bečana koji su počeli biciklirati tijekom prve pandemijske godine, ostao je vjeran klimatski prihvatljivoj mobilnosti na dva kotača i u 2021. godini. Prema automatskim brojačima biciklističkog prometa postavljenih diljem glavnog austrijskog grada, broj biciklist(ic)a bio je još veći nego 2020. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER