Retox: Kako postati energetski nezavisan?

Kako postići energetsku nezavisnost, koja u našem sve kompleksnijem i nestabilnijem svijetu postaje sve ugroženija?

Predavanje koje će se održati u prostoru riječkog RiHuba u petak 17. siječnja, fokusirat će se na energiju iz obnovljivih izvora, a na njemu će gostovati najutjecajniji hrvatski stručnjaci iz područja energetike.

Vjeran Piršić, poznati aktivist iz Udruge Eko Kvarner i direktor tvrtke Otok Krk Energija, će tematski obraditi i praktično objasniti dva osnovna pojma: energetsku efikasnost, odnosno kako da pojedinac i zajednica troše što manje energije te energetsku obnovljivost, odnosno kako da pojedinac i zajednica proizvedu što više energije iz obnovljivih izvora.

Pridružit će mu se i Ljubomir Mišćević, redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i naš najveći stručnjak za održivu i ekološku arhitekturu, sustave energetske obnove i implementacije u gradnji visokotehnološke arhitekture, te Ljubomir Majdandžić, utemeljitelj Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju (Croatian Professional Society for Solar Energy) i prvi koji je u Hrvatskoj napravio skoro energetski neovisnu kuću i priključio je na elektroenergetski sustav Hrvatske.

Predavanje će biti interaktivno i ilustrirano s brojnim korisnim primjerima i savjetima, a nakon njega slijedi otvorena rasprava.

Ulaz je slobodan, a više informacija potražite na sljedećoj poveznici.

 

Retox predstavlja razgovorni format koji obrađuje teme iz civilnih i zelenih dobrih praksi – društveno osjetljivih, inkluzivnih, progresivnih, inovativnih i praktičnih inicijativa i akcija. Kroz Retox razgovore u RiHubu građanstvu se nudi platforma za umrežavanje te usvajanje praktičnog i teorijskog znanja iz svijeta civilnog i zelenog angažmana, uz pažljivo birane mentore iz Hrvatske i inozemstva.

 

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Freiburgu postavljen prvi solarni parklet

Ulični namještaj postavljen na ukinutim parkirališnim mjestima sada se u njemačkom sveučilišnom gradu Freiburgu koristi za proizvodnju solarne energije.

Uključivanje građana u procese energetskog planiranja

Direktor MENEA-e Alen Višnjić i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek potpisali su partnerski sporazum te u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca predstavili projekt „ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji s građanima“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER