Predavanje prof.dr.sc. Mirka Orlića o klimatskim promjenama

Uvod u klimatske promjene

Predavanje organiziraju inicijativa mladih Fridays For Future Hrvatska i Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia

Predavanje prof.dr.sc. Mirka Orlića s Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno–matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o tome jesu li klimatske promjene stvarne i kako su nastale te kako ih zaustaviti održat će se u četvrtak 19. prosinca u prostorima Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb) s početkom u 19 sati.

Predavanje nije prilagođeno za osobe mlađe od 13 godina, a svi zainteresirani za prisustvovanje predavanju trebaju ispuniti obrazac za prijavu dostupan na ovoj poveznici.

Nakon predavanja slijedi kviz znanja, a pobjednik/ca dobiva nagradu! Više informacija o predavanju potražite na Facebook stranici događanja.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Petek: „Zagreb više nema vremena za čekanje“

Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj skupštini Grada Zagreba predstavljen je Novi Klub nezavisnih gradskih zastupnika u sastavu Marijana Sumpor, Tihomir Milovac, Marko Torjanac i Renato Petek.

Vlada RH i EU prodaju našu budućnost zbog LNG-a!

Inicijativa mladih „Fridays For Future Zagreb“ i udruga Zelena akcija jučer su zajedno pred zgradom Vlade RH poručili da će gradnjom krčkog LNG terminala i daljnjim kupovanjem fosilnog plina političari zadužiti sadašnje mlade generacije i prodati njihovu budućnost.

Tisuće mladih na bečkom prosvjedu za klimu

Danas je u Beču održan veliki prosvjed mladih za klimu na kojem su pored mlade klimatske aktivistkinje Grete Thunberg - pokretačice globalnog pokreta učenika School Strike 4 Climate, govorili i predstavnici lokalnih austrijskih organizacija Fridays For Future te inicijativa Scientists 4 Future i Artists 4 Future. Na prosvjedu je prema procjeni organizatora sudjelovalo 35.000 prosvjednika.

Bečki prosvjed za klimu s Gretom Thunberg

Greta Thunberg je u Beču i prosvjeduje s Bečankama i Bečanima za zaštitu vrsta i klime! Organizatori prosvjeda pozivaju na bečki Trg heroja (Heldenplatz) što veći broj građana da iskoriste jedinstvenu priliku i dođu na prosvjed u petak 31. svibnja 2019. - bez obzira gdje žive u Austriji! Beč nam nije daleko, i mi se možemo pridružiti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER