Udruga BIOM: Volonterski sastanak - zimsko hranjenje ptica

U petak 6. prosinca u uredu Udruge BIOM održat će se volonterski sastanak na temu zimskog hranjenja ptica

Želite pomoći pticama zimi u potrazi za hranom? Priključite se akciji Udruge BIOM!

Najčešća praksa za zimsko hranjenje ptica je da se hranilice počinju puniti s prvim snijegom kada ptice teže dolaze do prirodnih izvora hrane. Toplija zima pomaže pticama u potrazi za hranom, ali hladne noći su svakako izazovne za preživljavanje, a ujutro ptice moraju kompenzirati potrošenu energiju. Koordinirano hranjenje ptica pomaže u brzom nalasku hrane na redovnim mjestima. Pridružite se akciji Udurge BIOM i doznajte kako etično hraniti ptice.

Volonterski sastanak će se održati u Biomovom uredu (Čazmanska 2, Zagreb) i to u petak 6. prosinca, s početkom u 18.00 sati, te će se na njemu objasniti pravila zimskog hranjenja ptica, izraditi hranilice od plastičnih boca i raspodijeliti briga o hranilicama po lokacijama.

Za više informacija posjetite stranice Udruge BIOM ili Facebook događaj.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

"Skupština podržala Bandićev plan pljačke građana i građanki Zagreba!"

Većina zastupnika i zastupnica zagrebačke Gradske skupštine danas je, ne uvažavajući interes građana i građanki Zagreba, usvojila prijedlog gradonačelnika Bandića o izmjenama Odluke o prikupljanju i naplati otpada koji donosi drastično poskupljenje računa.

Posljednje ovogodišnje Č-igranje i zimsko hranjenje ptica

Udruga BIOM organizira još jednu volontersku akciju uređivanja otočića za gniježđenje čigri na Jezeru Rakitje te vas poziva da se uključite u volontersku akciju zimskog hranjenja ptica i prebrojavanja malih ušara

Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine 5. i 6. listopada. To je akcija BirdLife Partnera već 26 godina, a fokus je na migratornim pticama i njihovim staništima. Cilj ove akcije je podizanje svijesti o potrebi zaštite ptica na područjima razmnožavanja, preleta, zaustavljanja te na njihovim zimovalištima u Sredozemlju i Africi.

PP Vransko Jezero priređuje bogat program povodom 20. rođendana

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero će tijekom mjeseca listopada za svoje posjetitelje i lokalne osnovne škole organizirati niz aktivnosti kojima će obilježiti jubilarni 20. rođendan Parka (4. listopada), Europski dan promatranja ptica (5. i 6. listopada) te Svjetski dan ptica selica (12. listopada).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER