Udruga BIOM: Volonterski sastanak - zimsko hranjenje ptica

U petak 6. prosinca u uredu Udruge BIOM održat će se volonterski sastanak na temu zimskog hranjenja ptica

Želite pomoći pticama zimi u potrazi za hranom? Priključite se akciji Udruge BIOM!

Najčešća praksa za zimsko hranjenje ptica je da se hranilice počinju puniti s prvim snijegom kada ptice teže dolaze do prirodnih izvora hrane. Toplija zima pomaže pticama u potrazi za hranom, ali hladne noći su svakako izazovne za preživljavanje, a ujutro ptice moraju kompenzirati potrošenu energiju. Koordinirano hranjenje ptica pomaže u brzom nalasku hrane na redovnim mjestima. Pridružite se akciji Udurge BIOM i doznajte kako etično hraniti ptice.

Volonterski sastanak će se održati u Biomovom uredu (Čazmanska 2, Zagreb) i to u petak 6. prosinca, s početkom u 18.00 sati, te će se na njemu objasniti pravila zimskog hranjenja ptica, izraditi hranilice od plastičnih boca i raspodijeliti briga o hranilicama po lokacijama.

Za više informacija posjetite stranice Udruge BIOM ili Facebook događaj.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Dan opljačkanog, devastiranog i poniženog grada Zagreba

Povodom Dana grada Zagreba, aktivisti Zelene akcije, Prava na grad i udruge Siget organizirali su akciju protiv Milana Bandića tijekom njegove konferencije za medije pored fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Gradonačelnik Bandić je najavljivao obilježavanje Dana grada Zagreba, dok su ga aktivisti izviždali držeći 20-metarski transparent „Otpor Bandiću – Sloboda Zagrebu“.

Posljednje ovogodišnje Č-igranje i zimsko hranjenje ptica

Udruga BIOM organizira još jednu volontersku akciju uređivanja otočića za gniježđenje čigri na Jezeru Rakitje te vas poziva da se uključite u volontersku akciju zimskog hranjenja ptica i prebrojavanja malih ušara

Udruga Biom: Volonterski sastanak za monitoring velike ušare

Ušara je jedna od najvećih sova na svijetu i lako ju se može prepoznati po veličini, čupercima na glavi te velikim narančastim očima. Ova je ptica aktivna noću i teško ju je vidjeti, ali može se lako čuti u sumrak tijekom kasne zime. Usprkos svojoj veličini i oštrim kandžama prilično je plaha, a prema ljudima se rijetko ponaša agresivno.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER