Posljednje ovogodišnje Č-igranje i zimsko hranjenje ptica

Ove akcije nisu moguće bez pomoći građana

Udruga BIOM organizira još jednu volontersku akciju uređivanja otočića za gniježđenje čigri na Jezeru Rakitje te vas poziva da se uključite u volontersku akciju zimskog hranjenja ptica i prebrojavanja malih ušara

Udruga BIOM organizira još jednu volontersku akciju uređivanja otočića za gniježđenje čigri na Jezeru Rakitje i to u subotu, 8. prosinca 2018. s početkom u 9:00 sati. Pridružite se posljednjem ovogodišnjem Č-igranju i sudjelujte u aktivnostima na ovoj lijepoj lokaciji u okolici Zagreba uz druženje s Biomovim zaposlenicima i volonterima, njihovim kolegama sa Zavoda za ornitologiju HAZU te Javne ustanova Zeleni prsten Zagrebačke Županije. Više informacija pronađite na web stranicama Udruge BIOM i Facebok eventu. Zainteresirani se mole za prijavu na mail martinovic@hazu.hr ili broj mobitela 098 676 082.

Čigre / Fotografija: Udruga BIOM

Uključite se u zimsko hranjenje ptica i prebrojavanje malih ušara!

I ove godine organizira se volonterska akcija zimskog hranjenja ptica i prebrojavanja malih ušara. Više informacija o ovim volonterskim akcijama možete pronaći na web stranicama Udruge BIOM koja vas poziva i na 1. sastanak volontera koji će se održati u ponedjeljak, 3.12.2018. u 18 sati u uredu Udruge Biom (Preradovićeva 34, desni ulaz, 2. kat). Na sastanku će se razgovarati o tome zašto je zimi važno hraniti ptice, kada i kako to treba činiti, a organizirat će se i radionica izrade hranilica. Sav potreban materijal za izradu hranilica je osiguran, a od volontera se očekuje da samo donesu prazne plastične boce (najbolje od 1l, sa širokim otvorom) i dosta pozitivne energije i ljubavi prema pticama.

Udruga BIOM

Zainteresirani za monitoring malih ušara, dobit će sve potrebne upute i informacije.

  • Udruga BIOM / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Volonterska akcija: Uredimo dom za čigre

Stalo ti je do prirode? Želiš pomoći životinjama da opstanu u okolišu koji je čovjek izmijenio svojom djelatnošću? Nije ti teško pokloniti svoje vrijeme? Priključi se volonterskoj akciji uređivanja otočića za gniježđenje čigri na Jezeru Rakitje, u subotu, 20. listopada 2018. s početkom u 9:00 sati!

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

Promatranje ptica na Jarunu

Udruga BIOM vas ove subote ponovno vodi u potragu za aktivnim ptičjim svijetom!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER